fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata U zagrebačkom KSET-u sviraju izvođači nezavisne izdavačke kuće Juda records

U zagrebačkom KSET-u sviraju izvođači nezavisne izdavačke kuće Juda records

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

The Yellow Buzz

U petak, 17. veljače, u KSET-u će po prvi put ikad biti predstavljena mlada nezavisna izdavačka kuća Juda records iz Sinja i njeni bendovi Billie Joan, Mnogi Drugi, eto i The Yellow Buzz.

Juda Records je institucija dobre glazbe koja svojim iskustvom i energijom sa svojim bendovima raste iz dana u dan, a ovim putem predstavljaju jednodnevni in-door putujući festival s premijerom u KSET-u.

Billie Joan, pravim imenom Ivana Pezo, kantautorica iz Splita. Gitaru je kao malena uzela u ruke (naravno, da bi joj se divila), dok je prvu pjesmu napisala 2000. godine. Glazbeni izričaj podosta je fokusiran na socijalnu i društvenu tematiku, a tekstovi su otpjevani na engleskom jeziku. Nakon određenog broja koncerata, što festivalskih i samostalnih, Billie prikupljeni materijal stapa u dugoočekivani album. Debitantski album „Barren Land“ izlazi u ožujku.

Mnogi Drugi su bend iz Zagreba koji svira akustični alternativni rock. Počeci benda korijenje vuku još iz prošlog stoljeća, dok se trenutna postava formira krajem 2014. godine. Uvijek ozbiljni u svojoj neozbiljnosti, Mnogi Drugi su u nešto manje od dvije godine ušli u mnoštvo finala glazbenih natjecanja, među kojima definitivno možemo izdvojiti koncert pred Manu Chaom. Bend trenutno izbacuje četvrti singl, te sprema debitantski album kojeg ćete slušati u skoro vrijeme.

Eto je najmlađa snaga splitske psihodelični/punk/rock scene, koja postoji pune tri aktivne godine. Bend iza sebe ima poprilično koncerata, dok konstantna borba, jaki tekstovi i kvalitetna glazba su garancija ovome bendu. Prvi album „Mačak u prizmama“ izašao početkom ljeta 2016. godine i pobrao odlične kritike. Bend je na turneji i radi na novim materijalima.

The Yellow Buzz je zagrebački garažni blues/rock duo osnovan 2014. godine koji čine Adam Lončar na gitari i vokalu i Bruno Bolfan na bubnjevima. Objavili su svoj prvi istoimeni EP u listopadu 2015. godine i velikom brzinom stekli pozornost publike, dok su u svibnju 2016. izbacili su svoj prvi album jednostavno nazvan “Yellow Buzz”, koji je Balkanrock uvrstio među 30 najboljih regionalnih albuma prošle godine. Album je sniman u Runaways production studiju i sastoji se od 10 pjesama prepunih energijom koje ovaj dinamični dvojac stvara.

Uskoro više informacija o početku prodaje karata.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

Izdvajamo

Još zanimljivih tekstova
Odabrano samo za tebe