fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata U zagrebački klub Attack! dolaze Destruction Unit

U zagrebački klub Attack! dolaze Destruction Unit

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

Destruction Unit
AKC Attack! u u sklopu programa Attack! predstavlja sprema još jedan vrhunski koncertni doživljaj. Zagrebu u goste premijerno dolazi psihodelijom pogonjena punk mašina Destruction Unit, a s predgrupom Ill Wind nastupaju u ponedjeljak, 11. srpnja.

Predvođeni nekadašnjim članom neprežaljenih Reatards, Ryanom Rousseauom, i s drugim albumom ”Negative Feedback Resistor” (2015) objavljenim za provjereni Sacred Bones Records donose svoju eksplozivnu mješavinu psihodelije, noisea i punka – New American Heavy Underground. Početak benda seže u sada već daleku 2000. godinu kada Ryan Rousseau nakon raspada Reatardsa započinje svoj solo synth-punk projekt kojeg krsti imenom Destruction Unit. Uz pomoć brata Rustyja koji je i danas član benda izbacuju prvi singl ”My Disease” nakon čega se bendu priključuju Jay Reatard i Alicja Trout, tada članovi danas kultnog synth-punk benda Lost Sounds.

Dvojica bivših Reatardsa snimaju prva dva albuma Destruction Unita, ”Self Destruction Of A Man” i ”Death To The Old Flesh”. Pogođen smrću prijatelja i člana benda Jaya, te iste 2010. Ryan snima ”Eclipse” čime Destruction Unit rade zaokret ka psihodeliji koja postaje temelj zvučne slike benda. Uslijedit će albumi ”Sonoran” i ”Void” te prvo izdanje za Sacred Bones Records, album ”Deep Trip” (2013). Koherentan kolaž zvukova i utjecaja – od Hawkwinda do Chromea – s naglašenom punk crtom prolazi odlično kod kritike i publike.

Još bučniji i agresivniji, ali podjednako kvalitetan, je album ”Negative Feedback Resistor” izdan također za Sacred Bones u rujnu prošle godine. Njegova još uvijek aktualna promocija povod je i dolaska u Zagreb. Hardcore se upliće u priču, naziru se The Stooges, distorzija je neumoljiva – destrukcija.

Vrata kluba otvaraju se u 21h, a karte po cijeni od 40 kn mogu se kupiti na blagajni kluba. Ill Wind nastupaju u 21:45h, a Destruction Unit u 22:30h.