-

Tygers of Pan Tang u Festu maja sledeće godine

Kultni hard’n’heavy bend iz Vitli Beja, Tygers of Pan Tang, nastupiće u klubu Fest 11. maja sledeće godine. Iako nepravedno zasenjeni većim zvezdama metal scene, Tygers of Pan Tang su brzo postali ikone NWOBHM (New Wave of British Heavy Metal) pokreta, i važe za jedan od vodećih bendova u žanru. Koncert zajednički organizuju Purgatory MUF i Rockfire Record Shop.

U toku svoje karijere bend je prolazio kroz različite postave, a trenutnu, nastalu nakon višegodišnje pauze koja je usledila raspravi sa bivšem izdavačem MCA Records, čine originalni član, Robb Weir (gitara), bubnjar Craig Ellis, i vokalista benda od 2004. godine, Jacopo Meille zajedno sa drugim talentovanim muzičarima, koji su vratili „Tigra“ na pravi put.

Nova postava pokazala se kao veoma snažna i kreativna, naišavši na fantastične reakcije publike sa izdanjima kao što su Ritual (2019, Mighty) i Bloodlines (2023, Mighty), koja nastavljaju da potvrđuju njihov status ikona u metal svetu.

Publika može da očekuje omiljene hitove poput „Hellbound“, „Euthanasia“, legendarnu obradu The Clovers, „Love Potion No. 9“, i mnoge druge, zajedno sa novim pesmama koje razvaljuju istom silinom kao i stvari iz osamdesetih. Tygers of Pan Tang su i dalje u vrhunskoj formi i spremni su da praše u starom maniru.

Više informacija o ulaznicama uskoro.

Najnovije vesti

Izdvajamo