-

Tús Nua dolaze u Beograd

tús nuaU subotu, 11. decembra u beogradskom klubu Kvaka 22, svirku će održati hrvatski duo Tús Nua.
Od izdavanja prvog albuma pod nazivom “Horizons” -prekrasnog spoja shoegazea, post-rocka, noisea i dream-popa –zagrebački bend Tús Nua (Jordi Ilić i Jelena Božić) je postao jedan od najspominjanijih bendova na hrvatskoj i regionalnoj alternativnoj sceni. Debi album ovog dua je hvaljen kako od strane kritike, tako i od strane publike, te se ušunjao na brojne liste najboljih albuma 2017. godine u Hrvatskoj, time utvrdivši mesto benda kao jednog od najatraktivnijih u regionu.
Nakon što su ostvarili uspešnu zagrebačku promociju albuma, njihova pesma “Fight!” je odabrana za pesmu dana na najvećem američkom alternativnom radiju KEXP, čime su postali jedan od retkih hrvatskih bendova sa tim postignućem. Manje od godinu dana nakon izdavanja prvog albuma, Tús Nua je zasvirala na INmusicu i proglašena jednim od najboljih izvođača te godine. Njihova muzika je impresionirala čak i post-rock gigante God Is An Astronaut, koji su ih odabrali kao predgrupu za svoj koncert u ljubljanskom klubu Kino Šiška.
Kad se radi o međunarodnim turnejama, Tús Nua nisu početnici. Osim Slovenije i Srbije, bend je svirao u Austriji, Mađarskoj, Holandiji, Poljskoj i Nemačkoj, privlačeći verne fanove nakon svakog koncerta, posebno onih na MENTu i ESNSu. Njihova impresivna koncertna biografija se nastavila na WrongFestu, gde su delile pozornicu sa Rolo Tomassi i još jednom… God Is An Astronaut.
Nedavno su objavili drugo studijsko izdanje „Nothing Personal“ koji promovišu širom regiona i koji će predstaviti i beogradskoj publici u subotu. Ulaznice se mogu kupiti na ulazu u klub i koštaju 400 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo