Turisti i Sergio Lounge ovog petka u Božidarcu

Turisti Elektropionir BeogradU petak, 27.4. u beogradskom “Božidarcu” nastupiće bend Turisti, a kao podrška, publiku u Beogradu zabaviće i Sergio Lounge i Sitzpinker.

Turisti su novi bend iz Beograda, čiji je osnivač i jedini stalni član Boško Mijušković Bole, basista grupa Straight Mickey and the Boyz i Škrtice. Ostali članovi Turista, poput Boletovog brata Džimija, dolaze i odlaze baš poput turista. Bole je inspirisan ljubavnim jadima, delta bluzom i ranim rokenrolom, a Turisti se ne plaše ni povremenih ekskurzija po svim podžanrovima rok muzike. I pank, i hardkor, i post pank kao žanrovi iz kojih je potekao, ali i mračnija i sirovija bluz i džez muzika, eksperimentisanje sa afričkim i avangardnim ritmovima i kompjuterski programiranom muzikom je učinilo Turiste jedinstvenom pojavom na muzičkoj sceni našeg grada. Turisti su nedavno izdali novi singl “Digitalno doba” čiji stihovi odlično dočaravaju svet koji nas okružuje a čiji stihovi glase:” Ponekad si rob, ponekad si roba, samo pleši – DIGITALNO DOBA!”

Sergio Lounge je alter-ego beogradskog autora i muzičara, Srđana Popova. Svojim muzičkim i vizuelnim stilom spaja različite elemente savremene i retro kulture u jedinstvenu pojavu na regionalnoj sceni koja je upečatljiva na prvi pogled, a i na prvo slušanje. Ovaj u početku “one man band” vremenom je prerastao u pravi četvoročlani bend koji suvereno vlada chill out i lounge zvukom.

Sitzpinker je trojka predvođena pevačicom Dunjom Miljačić koja je krenula odličnim svirkama krenula sa probojem na beogradskoj alternativnoj sceni i trenutno priprema svoj prvi album.

Karte za ovaj concert mogu se nabaviti u Felix Shopu u Sremskoj po ceni od 400 dinara dok će na ulazu na concert koštati 500 dinara.