-

Turisas i Leecher u Bugarskoj

Poznati finski folk/viking metal sastav Turisas nastupiće u bugarskom klubu Mixtape 5 u Sofiji, u okviru evropske turneje. Koncert će se održati 6. maja, a podršku na sceni Fincima pružiće mađarski chello metal kvintet Leecher. Organizator je BGTSC u saradnji sa klubom Mixtape 5.

Turisas je dobro poznato ime folk metal scene, koje zvanično postoji od 1997. godine. Ime su dobili po drevnom finskom bogu rata Iku-Turso. Za sada iza sebe ima 4 full lenght izdanja, i to: „Battle Metal“ (2004), „The Varangian Way“ (2007), „Stand Up and Fight“ (2011) i „Turisas2013“ (2013).

Poznati su po svojim scenskim nastupima, kostimima i celokupnoj vikinškoj battle metal priči koju rado prenose publici kroz sve što ima veze sa njima. Namazani ratničkim bojama i sa raznim rekvizitima na sceni, potpuno jednako važe i za vizuelni i za muzički spektakl.

Leecher je mađarski symphonic metal bend koji je rešio da gitaru zameni čelom, a zvuk upotpuni orkestrom i bubnjevima. Nastali su 2008. godine i prvenstveno se bavili sviranjem pesama drugih bendova koje su voleli, da bi se 2013. godine, posle osvajanja mađarskog HammerWorld takmičenja, ozbiljno posvetili radu na svojoj autorskoj muzici. 2016. godine izašao je njihov prvenac pod nazivom „Sightless“ , a trenutno rade na sledećem izdanju.

Koncert je zakazan za 19h (odnosno 18h po našem vremenu), a ulaznice po ceni od 45 bgn (oko 2700 dinara) možete poručiti preko sajta eventim.bg, kao i kupiti na svim OMV benzinskim pumpama, u bugarskoj Pošti, u Technopolis-u, kao i na biletarnici Nacionalnog Dvorca Kulture u Sofiji, Palati Kulture i Sporta u Varni, i na biletarnici ispred Opštine u Plovdivu.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7woW7DmnR0E]

Najnovije vesti

Izdvajamo