fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Trostruka crossover fešta u Beogradu

Trostruka crossover fešta u Beogradu

Besne glisteU subotu 10. novembra u beogradskom klubu Elektropionir održaće se crossover veče gde će nastupati bendovi Besne gliste, W.O.P.S. i Sicksoul.

Sicksoul je nastao u Šapcu 2012. godine. Pravac benda se može opisati kao rap-riff odnosno kombinacija rap i hip hop žanrova sa alternativnim gitarskim zvukom. Iza sebe imaju album “Bez kompromisa” koji je izašao 2013.

W.O.P.S. je elektronski rok bend iz Sofije. Mešavinom brzih ritmova, jakog gruva, i surovih gitara sa elementima elektronike i hip-hopa dobijaju svoj jedinsteni prepoznatljiv crossover zvuk. Sa aktuelnog EP izdanja pod nazivom “The Ink Thief” koji bend trenutno koncertno promoviše po regionu su se izdvojile pesme “Tilt” i “Propaganda” za koje je bend uradio i video spotove.

Besne Gliste je crossover bend iz Beograda čija je muzika bazirana na rege i hiphop zvuku, ali su takođe preoznatljivi po tome da neretko kroz tu mešavinu prođu tvrde i oštre pank, hardkor i metal gitare, monumentalne duvačke deonice, skakutavi ska ritmovi, kao i ambijentalne dub deonice koje ova osmočlana družina neumorno i rado deli na koncertima. Iza sebe imaju album “ZugZwang” dok je za ovu godinu najavljen i novi album “Mehanizam”.

Ulaznice se mogu nabaviti po ceni od 300 dinara.