-

Trideset crnih godina: Taake, Nordjevel i Theotoxin u Beogradu narednog proleća

U organizaciji MM Concerts i Serbian Hellbangers, sada već kultno ime norveške black metal scene,  Taake, na svoju tridesetogodišnjicu dolazi u beogradski Dom omladine 20.03. u sklopu najnovije turneje na kojoj predstavlja svoj poslednji, osmi po redu studijski album koji nosi naziv Et hav av avstand, objavljen je za Dark Essence Records ove godine. Pored novog albuma, bend će slušaoce provesti kroz svoju bogatu diskografiju i fanovima prezentovati mračni i hladni black metal duh devedesetih godina.

Isto veče publika će imati priliku da vidi i čuje Nordjevel koji takođe dolaze iz Norveške i predstavnici su novije generacije ondašnje underground scene. Do sada su objavili 3 studijska albuma od kojih poslednji, Gnavhòl, objavljen 2022. godine za Indie Recordings, uključuje i zavidnu death metal podlogu.

Na kraju, austrijska black metal petorka Theotoxin dolazi u paketu sa ovom turnejom na kojoj promovišu svoj poslednji studijski album Fragment: Totenruhe objavljen za AOP Records 2022. godine.
Pored ovoga, bendovi će nastupiti regionalno, u Orto Baru u Ljubljani (18.03.) kao i u klubu Boogaloo u Zagrebu dan kasnije (19.03.).
Ulaznice su u prodaji na svim Efinity prodajnim mestima:
2.500rsd – early bird
3.000rsd – pretprodaja
3.500rsd – na dan koncerta

Najnovije vesti

Izdvajamo