-

NaslovnaVestiNajave koncerataTrese.Lupa.Udara otvara muzički program ispred Muzeja Jugoslavije

Trese.Lupa.Udara otvara muzički program ispred Muzeja Jugoslavije


Muzej Jugoslavije treću godinu zaredom organizuje uzbudljiv besplatni program u okviru projekta Leto u Muzeju, u atrijumu oko fontane ispred muzejskog kompleksa. Ove godine program počinje proslavom Dan mladosti, u subotu 25. maja u 20 časova uz nastup grupe TRESE.LUPA.UDARA.

TRESE.LUPA.UDARA. je ad-hoc postava, koju čine Koja (Disciplina kičme, ovog puta solo gitara i vokal), Švaba (Električni orgazam, bas gitara i prateći vokal) i Vul (Disciplina kičme , bubnjevi i prateći vokal). Repertoar sastava TRESE.LUPA.UDARA baziran je na muzici iz filma Kako je propao rokenrol, koju je komponovao Koja, ali uključuje i srodne rok standarde, kao i glam rok himne. Posebno za ovu priliku u svoj repertoar uvrstiće i obrade pesama kultnih jugoslovenskih rok bendova poput Tajma, Pop mašine, Buldožera , JU grupe.

Muzej Jugoslavije, u partnerstvu sa opštinom Savski Venac, pokrenuo je projekat pod nazivom Leto u Muzeju sa idejom da afirmiše Muzej kao mesto za druženje i zabavu. Glavni cilj projekta je da oživi plato ispred Muzeja i dopuni letnju ponudu Beograda.

Datumi programa do kraja avgusta:

25.05. TRESE.LUPA.UDARA u 20.00 časova na platou ispred Muzeja Jugoslavije
16.06. JUGO PIKNIK (izlet u parku skulptura Muzeja Jugoslavije) od 12.00 do 20.00 časova
13.07. MOUSSAKA BEND u 20.00 časova na platou ispred Muzeja Jugoslavije
24.08. VEČE YU VINILA u 19.00 časova na platou ispred Muzeja Jugoslavije