-

Treće izdanje Lazarus Festa zakazano za kraj oktobra

Downstroy Elektropionir Beograd
Downstroy

Odloženo treće izdanje Lazarus Festa zakazano je za 23. oktobar i biće održano u Domu kulture u Lazarevu. Kako su organizatori naveli, posle mnogobrojnih, svima poznatih, otežavajućih okolnosti došlo je vreme da ponovo zajedno oživimo Lazara, uz pridržavanje svih epidemioloških mera. Ulaz na festival biće besplatan.

Lazarus od ostalih festivala izdvaja stavljanje akcenta na banatski hardkor, pa će tako na ovogodišnjem izdanju nastupiti zrenjaninski benodvi Forgotten Scream i Desolation. Priča o banatskom hardkoru bila bi nepotpuna i bespredmentna bez njegovog kikindskog ogranka, pa će u Lazarevu po prvi put nastupiti i sastav Downstroy.

Festival će ugostiti i nove bendove – zrenjaninski grunge sastav Direct Drive, kao i zrenjaninsko-smederevski Affliction. Na festivalu će nastupiti i legendarni, nekada sarajevski, a sad beogradski sastav Bombarder, neupitnog kultnog statusa, pioniri i inovatori, utemeljivači speed thrash metal zvučne estetike na ex-YU prostoru u drugoj polovini osamdesetih, a čiji nesagledivi značaj korespondira i u svetskim underground okvirima.

Među prijavljenim štandovima se za sada nalaze Grom Records, koji ove godine obeležava 20 godina izdavačkog rada, Serbian Hellbangers, kao i subotički nezavisni izdavač Librarion koji će i ove godine biti na festivalu. Posetioci festivala imaće priliku da svoje kolekcije obogate novim pločama, diskovima, fanzinima i ostalim. Osim toga, Lazarus Fest će imati svoj štand sa zvaničnim majicama festivala i možda još po nečim.

Najnovije vesti

Izdvajamo