-

Treće izdanje Krv do kolena festivala 23. aprila u klubu Fest

zemunskom klubu Fest, nastupiće pet različitih bendova na spektru od metala do grindcorea, koji čine lajnap Krv do kolena festivala, a tačnije, njegovog trećeg izdanja. Cena će biti 600 dinara, a karte dostupne na ulazu u klub.

OATHBRINGER:

Ideja da se bend formira nastala je 2020-e godine kada je gitarista Lazar Zakić odlučio da kontaktira Miloša Stošića (vokali i bas gitara) kako bi zajedno snimili par demo pesama za njegov solo projekat. Pošto su videli da projekat ima potencijala, odlučeno je da se formira bend i krene sa radom na albumu. Tada su kao novi članovi bendu pristupili Bora Petrović (bubanj) i Petar Đorđević (solo gitara), a nedugo zatim je potpisan i višegodišnji ugovor sa izdavačkom kućom RTR Records sa sedištem u Teksasu, a bendu promenjeno ime u Oathbringer.

U junu 2021. godine bend je snimio svoj prvi studijski album pod nazivom Tales of Glory koji će i zvanično biti objavljen u aprilu 2022. godine. Album je inspirisan delima epske i naučne fantastike, istorijom, nordijskom i slovenskom mitologijom. Bend nastavlja da koncertno promoviše svoj prvi album, i radi na materijalu za sledeći, uz pomoć pojačanja u vidu gitariste Igora „Jimmy“ Stanića.

TOXIC TRACE:

Bend Toxic Trace nastao je u jesen 2007 godine. Osnovao ga je bubnjar Đubre, zajedno sa basistom Mimijem i gitaristom/pevačem Dušmanom. Započeli su kao kaver bend, a prve svirke održali krajem 2007 godine. Naredne godine bend nastavlja sa svirkama po Vojvodini i Srbiji, i počinje sa autorskim radom. Godinu kasnije, samostalno izdaju prvi demo Slaughter, na kom su se našle 4 pesme. Na jesen iste godine, na mestu novog basiste dolazi mladi Max.
Na proleće 2010. godine snima svoj prvi album pod nazivom Torment, izdat od strane izdavačke kuće EBM Recods Mexico City u 1000 primeraka. Bend dobija pozitivne kritike iz raznih metal magazina, i nastavlja promociju na živim nastupima. Već 2012., za istu izdavačku kuću izdaju EP pod nazivom Chapel of Insanity. Tokom promocije EP-ja, bend nastupa na EXIT Festivalu kao predgrupa nemačkim legendama Sodom. Pred kraj godine bend prestaje sa radom iz privatnih razloga, ali nakon sedmogodišnje pauze, 2019. godine opet postaju aktivni.

HAVARIJA

Havarija je mladi thrash metal bend iz Beograda, formiran krajem 2018. godine, međutim bend je najaktivniji od kraja 2019. godine, kada je ustanovljena stalna postava, nakon par promena. Trenutnu postavu benda čine: Adam Adam (vokal), Nikola Rodić (ritam gitara), Andrej Bogićević (solo gitara), Antonije Karin (bas gitara) i Mihailo Vujović (bubanj). Bend izdaje debitantski EP Smrt iz korena u novembru 2020. godine, koji nailazi na dobar odziv recenzenata muzičkih portala, kao i publike. Na svirci će predstaviti nov materijal na kom su vredno radili.

AURUM

Aurum je kragujevački old school extreme metal bend nastao februara 2022. godine. Ovo će im biti prva svirka u Beogradu. Postavu čine: Andreja Milosavljević (solo gitara), Filip Milosavljević (bubanj), Mihajlo Andrejević (vokal), Jana Ćosić (ritam gitara), i Dunja Stolić (bas gitara).

GEGER

Geger je grindcore bend iz Beograda, koji je nastao usled nedostatka grind-a na beogradskoj sceni, kao i usled velike ljubavi članova prema ekstremnoj muzici. Njihovom ekstremnom zvuku, kako kažu, doprinosi i to što su „ekstremno zgodni i talentovani“. Ovo će im biti prvi živi nastup. Postavu čine Ognjeb (bubnjevi), Beli (bas), Mićko (gitara), i Mire (gitara).

Najnovije vesti

Izdvajamo