-

Tradicionalni Wind rock fest od 28. do 31. jula u Vršcu

Wind Rock fest

Ovogodišnje druženje na Vršačkom jezeru, na već tradicionalnom „Wind rock fest“-u održaće se od 28.07. do 31.07.2022. godine.

Novina u odnosu na ranija izdanja ove godine je što je festival produžen za još jedan dan. Publika će sada, umesto tradicionalnog kotlića (koji je premešten u drugi termin), imati priliku da uživa u još jednom rokenrol danu.

Četvrtak i dalje ostaje namenjem mladim i neafirmisanim bendovima, koji će imati priliku kroz sada već tradicionalni „Wind rock Up“, predstave publici, takmiče se, a i promovišu svoju muziku i bend. Za ovogodišnje izdanje „Wind rock Up“-a, prijavilo se 36 bendova, od kojih je publika glasanjem na Facebook stranici festivala izabrala 6 , koji će se takmičiti u finalu 28.07.2022. Pored toga, organizator je izabrao još 2 benda koji će se priključiti finalnom takmičenju.

Čast da nam se predstave, i upoznaju sa svojom muzikom imaće bendovi: Majmunsko ostrvo (Žabalj), Jevadh (Novi Sad), Kalibar (Zemun), Rulja INC (Lazarevac), Sample Text (Pančevo) i Aurum (Kragujevac). Organizacija festivala je svojim glasovima odlučila da priliku u finalu da bendovima Izgubizmo (Bijeljina) i Neke Face (Zrenjanin).

Kao i prethodne godine pobednika će birati stručni žiri, sastavljen od najboljih ljudi R’n’R scene. Zadržava se praksa da se četvrkom predstavi bend koji je počeo od nule, i svojim radom, trudom i zalaganjem ostvario velike rezultate na sceni. Ove godine to će biti Nemi pesnik – još jedan od bendova koji je za kratko vreme uspeo da osvoji publiku pesmom „Koliko si luda“ , koju su slušaoci “dvestadvojke” izabrali za “Hit godine 2020“.

Petak kao početak vikenda imaju čast da otvore Sara Džesika Panker, prošlogodišnji pobednici publike “Wind rock up” takmičenja. Pored njih, zvuk irske muzike, pravu energiju, kao i velike hitove, u Vršac donose Ortodox Celts. Uz njih tu su prijatelji festivala, Jorgovani, bend koji uvek zapali atmosferu na jezeru. Kao headlineri petka, publika će imati prilike da uživa uz legende R’n’R-a, 42 godine na sceni, jedan od bendova koji je bio začetnik novog talasa, Električni Orgazam. Čast da zatvore drugi festivalski dan, imaće cover bend iz Pančeva – Rajko i živi zid.

Subotu otvara bend Jurka iz Čačka, pobednici prošlogodišnjeg izdanja “Wind rock up”-a. Takođe, nastupiće Ničim Izazvan, bend koji je za kratko vreme osvojio publiku i muzičke liste svojim hitovima „O tebi“ i „Trideset“, i koji najavljuje festivalsko leto noivm EP-jem, kao i proslavu desetogodišnjice postojanja benda. Tu je i uvek energična i prijateljska ekipa iz Pančeva, koja razdrma jezero – Iskaz. Headliner subote, dugo traženi bend na našem festivalu, kao i u Vršcu su punk-folk welness atrakcija Brkovi. Subotu zatvara još jedan cover bend, poznat publici sa prošlog festivala Zona Katastrofe iz Novog Sada.

Za sve ljude kojima tri dana dobre svirke nije dovoljan, organizatori su spremili i četvrti festivalski dan. Program otvara Beogradski hard rock sastav Steel. Pored njih tu su i pobednici drugog Headlinerovog “Mobil demo festa”- a, i pobednici “Bunt”-a, bend Sanitarium. Ovoj ekipi bendova, pridružuje se novosadski punk rock bend – Neprijatelj Prelazi Zeku, koji će predstaviti svoje hitove i ujedno predstojeći četvrti studijski album. Da li je tu kraj? Pa, svakako nije, jer predstaviće se i Seljačka Buna, još jedan od bendova koji su mnogi, prema rečima organizatora, želeli da čuju na ovom festivalu.

Pored već tradicionalnog predstavljanja muzičkih škola, ponovo će biti organizoivana berza ploča, Rock Kvizalica, i još puno drugih sadržaja.

Za sve koji žele da se, i pored dobre muzike opuste uz prijatnu atmosferu i rashlade u Vršačkom jezeru, priremljen je kamp. Potrebno je samo da se javite porukom u inbox Facebook stranice festivala, i rezervišete vaše mesto. Broj mesta u udobnoj hladovini jezera je ograničen.

Najnovije vesti

Izdvajamo