-

Toxic Trace, Riverroth i No Offence u petak u Novom Sadu

foto: Marina Lukić, Liman Crew

U petak, 22. jula, čuveni novosadski klub Dvorište će biti mesto održavanja još jednog metal događaja u čijoj organizaciji stoji ekipa sa YouTube kanala „Kosoši“. Ovo im je četvrti put da organizuju svirku, a bendovi koji će ovom prilikom deliti binu su Riverroth, Toxic Trace i No Offence.

Riverroth je mlad novosadski black/thrash sastav već dobro poznat lokalnoj publici. Nastali su krajem 2015./početkom 2016. godine. Iza sebe imaju ukupno dva EP izdanja, kao i dva singl izdanja, kao i brojne svirke kako ovde, tako i u okolini. Novi materijal će biti predstavljen u okviru ovog nastupa.
No OFFENCE! čine četiri momka iz Slovenije sa haotičnom energijom i sviraju terapeutski partypank za frustrirane studente, ljute pankere i nesrećno zaljubljene, kako vole da ih opisuju. Promišljeni i ironični tekstovi, gotovo izgubljeni u gitarama i mošpitovima, izbijaju na površinu preko vriske iz prvih redova.

Toxic Trace je nastao je u jesen 2007. godine. Osnovao ga je bubnjar Đubre, zajedno sa basistom Mimijem i gitaristom/pevačem Dušmanom. Bend je na početku svirao obrade bendova Sodom, Kreator, Destruction, Sadus, Slayer itd. Prve svirke su zabeležene krajem 2007. Naredne godine nastavljaju sa svirkama po Vojvodini i Srbiji, i počinju sa autorskim radom. 2009. godine samostalno izdaju svoj prvi demo „Slaughter“ na kojem su se našle četiri pesme. Na jesen iste godine, na mesto novog basiste dolazi mladi Max. Na proleće 2010. snimaju svoj prvi album pod nazivom „Torment“ koji je izdat od strane izdavačke kuće EBM Recods Mexico City u 1000 primeraka. Nakon toga bend dobija pozitivne kritike iz raznih metal magazina i nastavlja aktivno sa svojim svirkama. 2012. za istu izdavačku kuću izdaje EP pod nazivom „Chapel of Insanity“. Tokom promocije EP-a, bend je svirao na Exit festivalu kao predgrupa nemačkim legendama Sodom. Pred kraj 2012. bend prestaje sa radom iz privatnih razloga, ali nakon sedmogodišnje pauze 2019. godine se vraćaju na scenu.

Karte za ovaj događaj se kupuju u klubu na dan svirke, po ceni od 400 dinara.


Najnovije vesti

Izdvajamo