-

Toundra & Monkey3 u Močvari krajem listopada

Tоundra and Monkey3Španjolski post-rock sastav Toundra i  švicarski psihodelični kvartet Monkey3 nastupiće 28. listopada u Močvari okviru Wrap-Up partyja Bear Stone Festivala.

Ovi progresivni velikani će nas u sklopu svoje co-headlining “Prog Your Head” turneje premijerno posjetiti u subotu, 28. listopada u legendarnoj zagrebačkoj Močvari! Dođite i dopustite da vas psihodelični zvukovi transportiraju natrag na obale rijeke Mrežnice.

Toundra je instrumentalni post-rock bend porijeklom iz Španjolske koji su u preko 15 godina stvaralaštva isklesali impresivnu diskografiju.

Od njihovog prvog studijskog albuma „I“ koji je osvježio post-rock scenu i nadahnutim putovanjem „II“ koje nas je preplavilo emotivnim valovima zvuka, Toundra su dokazali da su majstori svog zanata. Njihov treći album „III“ donio nam je eklektične melodije koje se stapaju u harmoničnu simfoniju, dok je „IV“ izazvao zemljotres na glazbenom nebu svojim progresivnim zvukom.

Nastavljaju sa svojim petim albumom “Vortex” u kojem istražuju nove dimenzije i pritom nadmašuju sva očekivanja. Snažna kreativnost i energija benda kristalizirala se u čudesnom albumu „Das Cabinet Des Dr. Caligari“, a njihov posljednji uradak „Hex“ posebno pokazuje njihovu sposobnost stvaranja glazbene priče koja se doživljava svim osjetilima.

Monkey3 je instrumentalni psihodelični kvartet iz Švicarske čija je karijera započela prije više od dva desetljeća. Strast prema space rock, psychedelic rock, stoner rock i prog rock glazbi vuku još iz brojnih jam sessiona iz 2001. godine, dok kao stalni sastav djeluju od 2003. godine kada su također izdali svoj prvi i istoimeni album “Monkey3” pod Buzzville Recordsom.

Poznati su po svojim groove riffovima, eteričnim melodijama i očaravajućoj atmosferi koja osvaja osjetila, dok zamršenom strukturom pjesama uspješno kroje zvučnu tapiseriju koja bez napora spaja glazbenu težinu s kozmičkim spokojem. Njihovi nastupi uživo su transcendentno putovanje koje publiku vodi na impresivnu vožnju kroz vrijeme i prostor.

Nakon svog drugog studijskog albuma “39 Laps” stječu veliku bazu obožavatelja i započinju veliku europsku turneju koja obuhvaća kultne festivale kao što su Roadburn, Hellfest i Desertfest. S albumom “The 5th Sun” (2013.) započinju suradnju s Napalm Records pod čijim su labelom izdali ukupno 4 albuma do sada.

Monkey3 nas uvlači u svoj svijet bez granica preko psihodeličnih odiseja do hipnotičkih riffova. Njihova glazba osvaja srca slušatelja širom svijeta i nesporno je da su majstori svoje umjetnosti.

Ulaznice kreću u prodaju u petak, 28. srpnja u 10h putem sustava Entrio. Cijena ulaznice iznosi 16€ u pretprodaji i 19€ na dan koncerta.

Najnovije vesti

Izdvajamo