-

NaslovnaVestiNajave koncerataTom Harell Trip dolaze na Nišville

Tom Harell Trip dolaze na Nišville

Američki trubač i fligelhornista, kompozitor i aranžer Tom Harrell nastupiće na predstojećem Nišvilu, u subotu, 12. avgusta sa svojim sastavom “Tom Harrell TRIP” u kojem su još i tenorsaksofonista Santi de la Rubia, kontrabasista Ugonna Okegwo i bubnjar Adam Cruz.

Svirački stil Toma Harrela vodeći jazz kritičari smatraju najprefinjenijim miksom snage Cliforda Browna i liričnosti Chat Bakera, a  tokom karijere duže od pola veka stekao je reputaciju jednog od najinventivnijih džez kompozitora i aranžera i to ne samo kada je reč o post-bopu. Samo pod svojim imenom snimio je 32 albuma i održao na hiljade koncerata, višestruki je pobednik u tradicionalnim izborima najboljih jazz muzičara (kako od strane kritičara, tako i po glasovima čitalaca) specijalizovanih magazina kao što su “Downbeat” i “Jazz times”. Iza sebe ima na desetine “Grammy” nominacija, a prošle godine je, upravo za album sa sastavom TRIP,  dobio svoju desetu “SESAC Jazz Award” –  nagradu koju dodeljuje jedina američka agencija za muzička- autorska i izvođačka prava.

Kada je reč o njegovom autorskom radu, njegove kompozicije i aramžmane su izvodili i snimali: Carlos Santana, Cold Blood, Azteca, Vince Guaraldi, Hank Jones, Kenny Barron, Vanguard Jazz Orchestra, Danish Radio Big Band, WDR Big Band, Brussels Jazz Orchestra, Metropole Orchestra…