fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Time Decay, Violate i Inciter u zagrebačkom Vintage Industrial Baru

Time Decay, Violate i Inciter u zagrebačkom Vintage Industrial Baru

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

VIOLATE
Violate

U srijedu, 30. ožujka, legendarni thrasheri Inciter promovirat će novi album, Violate će uz starije odsvirati i pokoju noviju uspješnicu, dok će večer u Vintage Industrial Baru otvoriti heavy ratnici Time Decay.

Za ovu prigodu poznati metal bend Inciter predstavit će svoj četvrti studijski album. Napokon oživljeni stari materijal koji je početkom milenija predstavio bend kao mlade nade hrvatske scene sada u novom aranžmanu zvuči bolje nego ikada. U svojoj dugogodišnjoj karijeri, svirali su sa velikim imenima kao što su Lamb Of God, Saxon, Iced Earth, Exodus, Anthrax, Hatebreed, Napalm Death i stekli mnoga priznanja u Hrvatskoj i Europi. Uz novi album, može se očekivati presjek pjesama sa svih prijašnjih albuma te pokoja obrada. Dugogodišnji fan i prijatelj Dario Bulatović ovom će se prilikom predstaviti kao novi službeni član benda na bass gitari.

Violate će predstaviti pjesme s nadolazećeg drugog studijskog albuma od kojih su neke već dobro poznate i prihvaćene (“Desert storm”, “Slipped and fell”), te debitantskog albuma „Burn the memory“. Svrstavani pod thrash/death žanr u počecima, ovaj kvartet je definitivno razvio svoj zvuk mimo tih kategorija uz utjecaje punka, grungea i hca uz svakako najprisutnije utjecaje bendova kao što su Machine Head, Metallica, Pantera, Death, Anthrax i Sepultura.

Time Decay je heavy metal bend nastao u ožujku 2014. godine u Zagrebu. Trenutnu postavu čine: basist Borna Pozojević, gitaristi Marin Sečanj i Radovan Sević, pjevač Filip Perković te bubnjar Miho Dujnić. U godinu dana postojanja bend je odradio preko 10 nastupa po sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a malo priznanje za kvalitetan rad dolazi od Metalium.blog.hr-a koji demo album Time Decaya proglašava demo albumom mjeseca (ožujak, 2015.). Od prvog nastupa na Good Vibrationsu momci su izdali i službeni album prvijenac “Aeonglass” koji je naišao na odobravanje i kritike i publike.

Početak programa je u 20:30. Karte po pretprodajnoj cijeni od 20 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, kod Cibone), a na dan će koštati 30 kuna.