fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata Thy Art Is Murder i Architects prije Parkway Drivea u Zagrebu

Thy Art Is Murder i Architects prije Parkway Drivea u Zagrebu

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

Parkway Drive
Parkway Drive

U srijedu, 3. veljače, u zagrebačku Tvornicu kulture dolazi australska metal core atrakcija Parkway Drive, a prije njih nastupit će britanski Architects te australski Thy Art Is Murder.

Parkway Drive na ovoj turneji, nazvanoj „IRE European Tour 2016“ predstavljaju svoj novi, peti studijski album „IRE“, koji su objavili za prestižnu američku alter izdavačku kuću Epitapah i sa kojeg su do sada skinuta tri singla: “Vice Grip”, “Crushed” i “The Sound of Violence”. Novi album je pomak u zvuku koji se odmakao od tipičnog metal corea i zvuči više metal, dok sam bend izjavljuje da je novi materijal napravljen pod utjecajem Rage Against The Machine, i zvukovno i lirički.

Parkway Drive na ovoj turneji dovode još jedan vrhunski sastav koji svaki dan postaje sve značajniji na metal core sceni, britanski Architects, koji u svojim radovima ne skrivaju svoje pro-ekološke stavove, a preziru ignorantne stavove. Iza sebe imaju šest albuma i jedan EP na kojima su vrlo zanimljivo pomiješali razne podstilove od harcorea, metalcorea, mathcore i definitivno će biti velika konkurencija Parkway Driveu na stageu.

Kao prvi bend će nastupiti autori jednog od najkontraverznijih metal albuma u 2015. godini, australska death metal mašina Thy Art Is Murder. Radi se o albumu nazvanom „Holy War“ čiji omot, riječi i spotovi predstavljaju realistično razmišljanje o svijetu u kojem živimo, sve upakirano u teške riffove i brze ritmove bubnjeva što naglašava njihove stavove.

Početak koncerta je najavljen u 19:30 sati, a cijena ulaznica je 190 kn u pretprodaji te 220 kn na ulazu. Ulaznice se mogu nabaviti na slijedećim pretprodajnim mjestima i online shopovima:

  • u Zagrebu: Dirty Old Shop – Tratinska 18 (online: http://www.dirtyoldempire.com/shop/ i 01 5573 888), Kloto – Masarykova 14, Dallas Music Shop – Tkalčićeva 7, Purgatory
  • u Rijeci: Dallas Music Shop – Splitska 2,
  • u Ljubljani: Madness – Trubarjeva 16, On Parole – http://www.on-parole.com/shop/tickets
  • Eventim sistem, www.eventim.hr.