fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata There., Tevarbulebra i Igralom promovišu albume u Feedbacku

There., Tevarbulebra i Igralom promovišu albume u Feedbacku

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Igralom
Igralom

Tri niška benda u zaletu – There., Tevarbulebra i Igralom, izbacila su albume u vrlo slično vreme, i uživo će ih predstaviti zajedničkim koncertom 29. aprila u klubu Feedback.

Put do finalne verzije albuma “Chasing The Basics” grupe There. je bio jako dug. Originalno je bio zamišljen kao nastavak našeg prvog izdanja “Session 4.” kao i cele priče koju je to izdanje imalo. Međutim, sam album je stvorio sasvim novu, sebi svojstvenu, priču. “Mi ostavljamo slušaocu da sam otkrije misterije koje krije. Uticaji sa svih strana su oblikovali zvuk koji smo kreirali. Od prog rok pionira sa početka sedamdesetih do modernih klasičara vezanih za post rok žanr, kao i raznoraznih drugih stvari, uspeli smo da sakupimo detalje, momente, scene i note. Frenetični ritmovi, distorziran zvuk, sanjive melodije i atmosfere, kao i prstovhat dobre stare klasične muzike- to je ono što ćete naći kada krenete da jurite osnove kroz kosmos.”, rekli su iz benda.

Tevarbulebra je fusion-rock instrumentalni sastav iz Niša koji je osnovan marta 2013. godine, a koji čine Stefan Milojković (bubanj), Ivan Stanojević (bas), Vladimir Jovanović (gitara) i Miloš Blagojević (gitara). “Ko se nađe, tu smo” je debi album benda, na kojem se nalazi osam numera koje čine jednu konceptualnu celinu. Tevarbulebra će vam u trideset minuta dočarati ambijent svog kraja doživljen iz specifične vizure ovog sastava i povesti u šetnju i razgledanje svoje muzičko-tematske arhitektonike koja se stilski nalazi na granici izmedu fanka i rokenrola, često uklopljenih u neparne ritmove, sa akcentom na gruv i eksperimentalnu melodiju.

“Od dana kad smo pokrenuli bend, bili smo samo mesec dana ka budućnosti udaljeni od demo EP-ja. On ubrzo biva snimljen u Psycho Therapy studiju u Nišu, i samo preslušavanje, kako to već biva – lansiralo je nove, konciznije ideje po pitanju pesama, odnosno, našeg duha svirke. Prepoznate zapadnocentralnoafričke muzičke tendencije, pomešane s rokenrolizmom, dovele su nas do guranja assouf-a u kontekst mračne Amerikane, i što smo duže svirali, to smo više postajali domaćini pomenutog zvuka.”, kažu iz Igraloma. Album “Pogrešna poznanstva” plod je tvrdog rada, koji hiperproduktivni freak-ovi i ne osećaju kao ‘rad’ u kakvoj negativnoj konotaciji. Snimalo se kod Roberta Telčera, u studiju “Šamarčina”, u Vrbasu.

Ulaz na koncert biće besplatan.