-

Their Methlab i Frakhtal u novosadskoj Fabrici

Their Methlab

Grčki bend Their Methlab, uz podršku novosadskog sastava Frakhtal nastupiće u ponedeljak, 29. novembra u Fabrici SKCNS. Početak koncerta zakazan je za 19.30h i trajaće do 21.45h.

Ulaznice će biti dostupne samo na dan održavanja koncerta po ceni od 400 dinara, na biletarnici Fabrike.

Their Methlab dolaze iz Atine, iako svoje početke vežu za grad Janina na severozapadu Grčke. Tamo su se susreli sa pejzažima koji će ostaviti dubok pečat u njihovoj muzici, kao i studentski život i muzika grada koji su formirali srž benda.

Muziku stvaraju još od kraja 2011. godine, uglavnom tokom džemovanja iz kojih proizilaze kombinacije teških, neretko dugih i psihodeličnih melodija.

Prvi album „The Last Second“ objavili su 2019, a godinu dana kasnije i EP pod nazivom „Tsunami“ kojim odaju počast svojim omiljenim bendovima Russian Circles i Tool.

Frakhtal je instrumentalni trio nastao 2017. godine u Novom Sadu, a na sceni su aktivni od 2019. Zvukom koji stvaraju nastoje da objedine dinamične i progresivne elemente iz težih žanrova sa ambijentalnim teksturama i detaljnim kompozicijama. Na koncertu će odsvirati pesme sa svog prvog EP „Plima“, koji će objaviti uskoro.

Koncert će se održati u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama Vlade Republike Srbije.

Najnovije vesti

Izdvajamo