The Tiger Lillies u decembru u Beogradu

The Tiger Lillies

Britanski sastav The Tiger Lillies nastupiće u beogradskom Domu omladine trećeg decembra, tačno deset godina od prvog nastupa, sa potpuno novim programom pod više nego rečitim imenom: „Đavolovo igralište / Devil’s Fairground”!

Kombinujući elemente cirkuske i ciganske muzike, atmosferu predratnog Berlina, motive iz „Opere za 3 groša” – sa savremenim temama, The Tiger Lilies su stvorili autentičan umetnički pristup na granici pozorišnog i muzičkog izraza, koji nema svog pandana na sceni.

The Tiger Lillies je osnovao Martyn Jacques u Londonu 1989. godine – na njegov oglas da traži muzičara javila su se samo dva, srećom prava, sa sličnim idejama. Osnovna karakteristika njihove estetike jedinstvena je kombinacija angažovanog mjuzik-hola Brehtovog tipa i pank oštrice, koju je kritika nazvala cabaret-noir. Od tada su zabeležili oko 40 izdanja i bezbroj koncertnih pojavljivanja, više puta su nagrađivani i nominovani za različite nagrade. Njihovo nadovezivanje na rad velikana društveno svesnog teatra, koliko i na trivijalne muzičke forme, ocenjeno je kao logičan produžetak stvaralaštva jednog maestra kakav je Kurt Weil, preneseno u pop-kulturna vremena. Svoje teme i dalje traže i nalaze u miljeu onih koji nisu imali sreće – a njih bar ima svuda, te se nikako ne može smatrati čudom što imaju mnoštvo vernih fanova širom planete.

Ograničena količina ulaznica, po specijalnoj promotivnoj ceni od 1000 RSD, je u prodaji od preko Eventim Serbia. Redovna pretprodajna cena će iznositi 1200 RSD.