fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata The Strange početkom juna ponovo u Beogradu

The Strange početkom juna ponovo u Beogradu

The Strange KC Grad Beograd

Hrvatski sastav The Strange, predvođen Chrisom Eckmanom vraća se u Beograd u petak 7. juna, kada će nastupiti u Domu omladine Beograda.

U numeri “Ice And Pinewood Trees” sa albuma “Sonic Bullets – 13 From The Hip” hrvatskog surf-rock benda Bambi Molesters iz 2001. kao vokal gostuje Chris Eckman, tada još uvek lider sastava The Walkabouts, a iz te saradnje par godina kasnije nastao je i sastav The Strange (Chris + kompletni Bambi Molesters). Najpre kao projekat koji je objavio debi album “Nights Of Forgotten Films” 2004. za Dancing Bear Records, a 14 godina potom kao full-time bend po objavi kraja Bambi Molesters ovog leta. Drugi album benda The Strange zove se “Echo Chamber” i objavljen je početkom oktobra za Dancing Bear Records.

Album su snimili Bambi Molesters i Chris Eckman u praškom SONO studiju. Snimatelj i koproducent je legendarni Phill Brown, a producent Antonio Gramentieri, u poslednje vreme ključni čovek Alejandro Escovedo benda. Radi se o ozbiljnoj americana/baroque-pop ploči kojom dominira Chrisov bariton evocirajući najbolje momente Walkabouts iz prve polovine 90-tih sa albuma “New West Motel”, “Satisfied Mind” i “Setting The Woods On Fire”.

Ulaznice po promotivnoj ceni od 1000 dinara mogu se nabaviti na prodajnim mestima Tickets.rs, Pabu Brod i Dnevnom Chillton-u do 31. maja. Od 1. juna, cena će iznositi 1400, dok će na dan koncerta cena karte biti 1800 dinara.

Organizator koncerta je Bad Music For Bad People.