-

NaslovnaVestiNajave koncerataThe Real Mckenzies u Barutani uz lokalnu podršku

The Real Mckenzies u Barutani uz lokalnu podršku

Još ranije smo preneli najavu da će kanadski celtic-punk veterani The Real McKenzies u okviru svoje evropske turneje kojom promovišu album “Two Devils Will Talk” i proslavljaju 25 godina rada posetiti i Beograd.

Umesto u Gavezu, kako je ranije najavljeno, koncert će se održati u sredu, 29. avgusta u Barutani u okviru manifestacije PRIS Stage, a u organizaciji alternativnog portala PRIS.  Lokalnu podršku pružiće krem beogradske irish i ska punk scene – Irish Stew of Sindidun, Scordisci i Skadrilla.

Irish Stew of Sindidun ne treba posebno predstavljati ovdašnjoj publici. Preko deceniju i po rada benda uz 4 studijska albuma, od kojih je poslednji, “City of Grigs”, izašao prošle godine za izdavačku kuću Ammonite Records. Sa najdužim stažom, Irish Stew su više nego adekvatna predgrupa kanadskim velikanima.

Scordisci su već etablirana celtic-punk pojava na našoj sceni iako postoje tek oko 5 godina. Iako još uvek bez zvaničnog dugometražnog albuma, ova osmorka će u svakom posetiocu probuditi keltski gen kroz nekolicinu autorskih, kao i obrada punk pesama u irish aranžmanu.

Skadrilla je jendako mlada i brojčana grupa poput gorenavedenih Scordisci osim što, za razliku od prethodnih, momci sviraju ska punk. Pored dva singla i nekoliko neobjavljenih autorskih stvari na repertoaru Skadrille su i pojedini ska standardi koji će nesumnjivo razmrdati publiku.

Prvi kontigent ulaznica za nastup The Real McKenzies po ceni od 500 dinara je završen, od početka avgusta je na snazi pretprodajna cena od samo 600 dinara, dok će vas na licu mesta na dan koncerta ulaznica koštati 800 dinara. Poređenja radi, odlazak na koncert pojedinih domaćih “velikana” će vas više koštati.

Požurite da na vreme nabavite ulaznice u pabu Cigla & Krigla, porudžbinom preko Fejsbuk stranice portala PRIS, putem e-maila ili telefona 065/4165-323. A ukoliko poznajete nekoga od momaka i devojaka iz bendova Scordisci i Skadrilla – možete svoju kartu rezervisati i preko njih.