fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata The Raven Age kao predgrupa Iron Maidenu u Splitu; predstavili novi videospot

The Raven Age kao predgrupa Iron Maidenu u Splitu; predstavili novi videospot

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.

The Raven Age
Britanski melodic metal bend The Raven Age predstavio je videospot za singl “Angel In Disgrace”, skinut s njihovog debitantskog EP-ja. Žestoka petorka također će nastupiti kao predgrupa Iron Maidena u Splitu 27. srpnja.

The Raven Age objavili su 2014. godine svoje prvo službeno izdanje, EP nazvan kao i bend na kojem su se našle četiri pjesme. “Angel In Disgrace” zabilježila je dosad više od 150.000 emitiranja na raznim servisima pa je grupa odlučila za nju snimiti videospot.

Grupu su još 2009. u Londonu oformili gitaristi Dan Wright i George Harris (sin osnivača i basista Iron Maidena). Od početka su razvijali svoju viziju benda kombinirajući klasičan heavy metal zvuk s melodičnim vokalima. Tek s mnoštvom napisanih pjesama, 2012. i 2013. kompletirali su postavu u koju su ušli basist Matt Cox, bubnjar Jai Patel i pjevač Michael Burrough. Pun bend odmah je krenuo nastupati po cijeloj Europi prateći imena poput Mastodona, Gojire, Delaina, Rival Statea, Voodoo Six i mnogih drugih te bilježeći pojavljivanja na festivalima poput Downloada i Sonispherea. Debut EP snimljen je i objavljen 2014. te je uhvatio #1 Amazonove ljestvice novih izdanja.

The Raven Age su trenutno na turneji s grupom Iron Maiden s kojom će obići Sjevernu i Južnu Ameriku, Japan, Kinu, Novi Zeland, Australiju, Afriku te doći do Europe. Europski datumi uključuju dakako i jedini nastup u našoj regiji, onaj u splitskoj Spaladium Areni 27. srpnja.