-

Naslovna Vesti Najave koncerata The Prodigy na Jazine Open Airu u Zadru

The Prodigy na Jazine Open Airu u Zadru

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

The ProdigyJedan od najvećih bendova u povijesti suvremene glazbe, divovi koji su krojili žanr plesne elektronske muzike i pomicali granice spektakularnosti live nastupa, britanski electro-punk trio The Prodigy nastupit će na Jazine Open Airu u Zadru u petak, 1. srpnja.

Prošlo je tri godine otkad su Liam Howlett, Keith Flint i Maxim posljednji put nastupili u Dalmaciji. Više od 15.000 fanova svjedočilo je vrućoj i naelektriziranoj večeri u Šibeniku u kojoj je kultni trojac isporučio show kakav se nije ponovio sljedeća tri ljeta. Ovaj put grupa dolazi u Zadar na koncert koji bi, sudeći prema izjavama dobivenim od benda, mogao biti dio njihove posljednje turneje. Veliki otvoreni prostor pored zadarskog hrama košarke, dvorane Jazine, koji je prošle godine ugostio Manu Chaa, a prije njega Lenny Kravitza i Santanu, 1. srpnja će postati arena za sve Ratnike, kako oslovljavaju vojsku svojih fanova, jer, prema riječima Keith Flinta “Izlazak na stage je kao odlazak u bitku”.

The Prodigy donose u Zadar najveću ikad postavljenu produkciju u tom gradu, a kompletna oprema dolazi iz nekoliko europskih zemalja. U odnosu na posljednji nastup tehnički i produkcijski zahtjevi drastično su se pojačali, a sve u cilju obogaćivanja showa najljućeg live benda današnjice. Zadar, njegovi stanovnici, svi “domaći i furešti”, tu će večer postati bogatiji za spektakl kakav doslovce još nije viđen kod nas.

Prema izjavama koje je Keith Flint davao u nekim intervjuima kraj benda je možda bliži nego što bi se dalo pretpostaviti, nazivajući to “realnošću godina”. I dok se još spekulira o posljednjoj turneji sigurno je da će grupa početkom srpnja našoj regiji posvetiti dva datuma – jedan u Zadru, a drugi na Exit Festivalu.

Ulaznice u prodaju kreću u ponedjeljak, 18. travnja u 9:00 po early bird cijeni od samo 190 kn. Ta cijena vrijedi zaključno s 8. svibnjem, a od 9. svibnja se penje se na 220 kn. Ukoliko ih ostane, na dan koncerta cijena ulaznica će iznositi 250 kn.