-

The OMY prave haos 17. decembra u Elektropioniru

Connected Agency, tim zaslužan za nastupe Oliver Treeja, Jessicae Moss & Jerusalem in my Heart, dve rasprodate svirke post-pank benda Ploho, koncert Jozef van Wissema i trodnevni festival Changeover, predstavlja svirku benda The OMY, koja će se održati 17. decembra u Elektropioniru.

The OMY je eksperimantalni vokalno-instrumentalni sastav iz Rusije. Njihova muzika predstvalja potpuno oslobođenje, kontrolisani haos i pravi multižanrovski, improvizovani teror. Petorica članova benda se ne plaše da kombinuju psihodelični rock i free jazz sa hip hopom i metalom, ritam mašinu sa akustičnim udaraljkama i saksofonom, ruski jezik sa engleskim, pa ni teške rifove sa jungle bitovima. Njihov živi nastup je posebno vredan pažnje — na sceni vladaju ekstravagantni prizori, vatrena energija i atmosfera blagog ludila. Oni koji su imali prilike da ih poslušaju na Changeover Festivalu u Beogradu znaće o čemu govorimo.

Bend postoji od 2017. godine, i za to vreme je izdao dva albuma. Njihov poslednji album Слон (Slon), izdat ovog leta, primio je dosta pozitivnih ocena od strane nezavisnih muzičkih kritičara. Ovaj album, koji odražava iskustva vezana za poslednje globalne događaje, ispostavio se kao potpuno antirežimski. Bend se trenutno nalazi u antiratnoj imigraciji, lutajući od jedne do druge zemlje, a skrasili su se u Beogradu. Ukoliko evropski festivali budu otvorili vrata ruskim bendovima 2023. godine, The OMY će biti prvi na spisku za nastup. Ovaj ludi freak-rock orkestar oduševljava redom u haosu, te će stoga biti prijemčiv i zanimljiv čak i publici koja nije spremna za eksperimentisanje.

Avangardni nastup benda The OMY održaće se u klubu i prodavnici ploča Elektropionir u centru Beograda u Cetinjskoj 15.

Za više informacija i kupovinu karata, koje staju malo više od 800 dinara (€7.00), posetite zvaničnu stranicu.

Najnovije vesti

Izdvajamo