fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata The Membranes sviraju u Beogradu i Novom Sadu u okviru balkanske turneje

The Membranes sviraju u Beogradu i Novom Sadu u okviru balkanske turneje

The Membranes

Kultni engleski post-rock sastav The Membranes, u okviru svoje ekskluzivne balkanske turneje, održaće beogradski koncert 8. septembra u klubu Elektropionir, dok će dan kasnije svirati u Novom Sadu, u CK13.

The Membranes su nastali krajem sedamdesetih godina prošlog veka u Blekpulu, a bili su prvi bend koji je potpisao za slavni Creation records (My Bloody Valentine, Jesus and Mary Chain) i snimao sa kasnije slavnim producentom i još tada njihovim felikim fanom Steveom Albinijem (Big Black, Shellac).

Nakon šest studijskih albuma i više stotina koncerata 1990. godine su rešili da uzmu pauzu, da bi do ponovnog okupljanja došlo 2009. godine. Prošle jeseni grupa je objavila prvi album posle 26 godina, a “Dark Matter/Dark Energy” je naišao na nepodeljene hvalospeve i fanova i kritike i postao njihov komercijalno najuspešniji album u istoriji.

Kao predgrupa na oba koncerta u Srbiji nastupiće makedonski duo SIZ. Bend čine čine Ivica Dimitrijević – gitara i vokal i Filip Stančevski – bubanj i perkusije i dolaze iz Kumanova.

Svoju balkansku turneju na kojoj promovišu aktuelni album započeće 6. septembra koncertom u Sofiji, a dan kasnije posetiće i Skopje.

Ulaznice za beogradsku svirku mogu se nabaviti po ceni od 1000 dinara, dok će informacije u vezi sa cenama karata za novosadski koncert biti uskoro objavljene.