fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata The Kooks novo ime INmusic festivala

The Kooks novo ime INmusic festivala

The Kooks

Britanski The Kooks svoj prvi nastup u Hrvatskoj održaće, na INmusic festivalu 2016, javljaju organizatori.

Grupa The Kooks nastala je 2004. godine kada su, u muzičkom projektu, polaznici Brightonovog Instituta za modernu muziku, Luke Pritchard i Max Rafferty upoznali ostale članove i počeli stvarati autorske pesme.

Veliki uspeh na samom početku karijere grupu The Kooks lansirao je u vrhove top svetskih lista, a novim albumima nastavili su graditi svoju uzlaznu karijeru i razvijati svoj zvuk. Nakon prvog albuma “Inside In/Inside Out” koji je dosegao visoko drugo mesto na britanskoj listi, drugi album “Konk” zaseo je na prvo mesto. Bend je nakon njih izdao i sledeća dva albuma, “Junk Of The Heart” i “Listen”. Njihove pesme fanovi i mediji opisuju kao neverovatno zaraznima, a iako oni sami za sebe kažu da su zapravo pop bend, jasno je kako su na njihov “novomilenijski” gitarski zvuk uticaj imali mnogi muzički žanrovi – od britpopa preko rocka i post punka do elemenata funka i hip hopa, navodi se u saopštenju.

Ulaznice su dostupne putem festivalskog web shopa, i mogu se uplatiti u više od 100 poslovnica OTP banke Hrvatska, kao i u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Cena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 299 kuna (+ troškovi transakcije) dok cena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi 200 kuna (+ troškovi transakcije) i dostupna je samo putem INmusicovog webshopa.

Sve dodatne informacije dostupne su na www.inmusicfestival.com kao na INmusicovim društvenim mrežama.