-

NaslovnaVestiNajave koncerataThe Killers odabrali tri predgrupe za nastup na Petrovaradinu

The Killers odabrali tri predgrupe za nastup na Petrovaradinu

Ivana Božić
Funkcija: Urednik/edukator

The Killers

Američki pop-rok sastav The Killers , koji nastupaju 5. jula, u okviru takozvanog “nultog” dana Exit festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi, odabrali su još tri benda sa kojima će podeliti binu.

Pre Kilersa, na glavnu binu Exita, izaći će i fantastična njujorška četvorka Teachers, domaće rok snage Van Gogh i riječki indie-rokeri Jonathan.

Kreativni multi-instrumentalisti Teachers stižu na Tvrđavu da razmrdaju publiku svojom kombinacijom funk i indie zvukova, afro-disko uticaja i elektronike.Svojim nedavno objavljenim singlovima „Ocean“ i „Mannequin In Heat“ osvojiće publiku na Petrovaradinskoj tvrđavi. Teachers su bend koji je po ličnom priznanju zaljubljen u Srbiju, gde su nedavno boravili i snimali svoj novi spot, te obilazili brojne spomenike i brutalističku arhitekturu koja ih podseća na Star Wars filmove.

Jedan od najpoznatijih rok bendova sa ovih prostora, Van Gogh, dobitnici prestižnih MTV nagrada, 2007. iz Munchena i 2014. iz Glasgowa, od objavljivanja prvog albuma 1991. godine, pa do danas, održao je svoju energiju. Sa svakim novim albumom bend nudi zreo i doteran zvuk, a to se apsolutno i ogleda na najnovijem albumu „Neumeren u svemu“. Istoimena pesma dobila je “live” spot s rođendanskog koncerta Van Gogha održanog krajem godine.

Indie rock petorka Jonathan iz Hrvatske zaokružuje sjajan program za nulti dan EXIT festival. Region su osvojili hitovima „Maggie“, „Communicate!“ i „Try To Get Even“, a svoj status na domaćoj muzičkoj sceni zacementirali su mini albumom “To Love…”, objavljenim početkom godine, koji je i dalje najjači hrvatski kandidat za album godine, a na kome su se izdvojile numere “Heaven” i “Allison”.