-

The Hangmen vraćaju garažni rock 4. oktobra u KC Gradu

Neuništivi garažni sastav The Hangmen iz Los Anđelesa, koji su zajahali na vrhuncu raspuštenih kasnih 80-ih, obeležiće završnicu ovogodišnje koncernte sezone u KC Gradu 4. oktobra.

Rođen u Montani i odrastao u Bojsiju, Indijani, Bryan Small se preselio u Los Anđeles i osnovao The Hangmen 1986. godine, koji su odmah zapali za oko pevaču Black Flag i Circle Jerks, Keithu Morrisu. Morris je producirao originalne demo snimke Hangmena i radio kao njihov menadžer. Potpisali su ugovor sa Capitol Records i objavili svoj istoimeni debi (u produkciji Vica Mailla, Motorhead), ali su se stvari ubrzo raspale.

Prelazak na DGC Records činio se kao savršeno mesto za razvoj benda. Nažalost, album koji je producirao Rob Younger (Radio Birdman), Suicide Doors, nikada nije objavljen i bend se raspao, predavši se užasima zavisnosti.

Ne davši da ga to spreči, otrežnjeni Small je ponovo otpočeo sa pisanjem muzike, a rezultat je bio Metallic I.O.U., izdat početkom milenijuma. Usledile su turneje s dugogodišnjim fanovima, bendovima Social Distortion i Supersuckers, a frontmen prvih, Mike Ness, će kasnije producirati izdanje In the City iz 2007. „U potpunosti se osećam kao da smo srodne duše“, kaže Small gledajući unazad, dodajući da oba benda naglašavaju „jednostavnost, da radite ono što radite, i tome ostanete verni“.

Godine 2010. Hype Records, popularna finska izdavačka kuća, objavila je Lost Rocks, retrospektivu Hangmen sa 18 pesama, a ubrzo nakon toga, bivši član Supersuckera, Rontrose Heathmen pridružio se bendu za hvaljeni East of Western iz 2012. godine.

Za sada poslednji, album Cactusville iz 2019. otvara još jedno poglavlje legende o „Vešalima“. Small je podigao svoju autorsku sposobnost na potpuno drugi nivo, svrstavajući se u istu vrstu sa Tomom Pettyjem i Neilom Youngom kao zagovornicima poštenog i jednostavnog.

Kao što je slučaj i sa drugim aktuelnim događajima agencije Bad Music for People, karte se mogu naći u pretprodaji u lokalima Pub Brod i Dnevni Chillton po sledećim etapama: do 31. avgusta, 1500 din; od 1. septembra, 2000 din; i na dan koncerta, 2500 din.

Najnovije vesti

Izdvajamo