-

The Exploited polazi na turneju, u maju stižu u Beograd

The Exploited SKCNS Fabrika Novi Sad

Legendarni škotski pank sastav The Exploited vraća se u Beograd nakon šest godina, gde će u okviru svoje aktuelne „Disorder“ turneje 7. maja nastupiti u Domu omladine Beograda.

Te 2017. godine, frontmen Wattie Buchan zbog srčanog udara koji je doživeo nekoliko dana ranije nije mogao da nastupa, ali se ovog puta jedni od poslednjih čuvara iskrenog pank duha, istrajni borci za pravdu i istinu, kreatori bezkompromisnog buntovničkog stava, vraćaju u punom sastavu.

Svoj put su započeli 1979. godine da bi nakon nekoliko demo snimaka 1981. godine izbacili album prvenac „Punks Not Dead“ koji je udario temelje novog talasa pank zvuka i na taj način pravcu pa i celom pokretu dao novi vetar u leđa.

The Exploited su kroz karijeru doživeli brojne turbulentne uspone i padove i zbog svog tvrdog stava često bili na meti štampe, političara i establišmenta.

Međutim, ništa nije moglo da ućutka buntovnike iz Edinburga i njihova priča traje već dugih 37 godina, a danas ih pored pank fanova širom sveta identično cene i poklonici metal, hardkor kao i rok zvuka.

Karte za koncert se mogu nabaviti na svim tickets.rs prodajnim mestima po pretprodajnoj ceni od 2.500 dinara, dok će na ulazu cena iznositi 3.000 dinara.

Najnovije vesti

Izdvajamo