-

The Cyclist Conspiracy objavili debi album i najavili promotivni koncert

Beogradski sastav The Cyclist Conspiracy objavio je 13. oktobra svoj dugo očekivani prvenac, “Mashallah Plan”, za italijansku izdavačku kuću Subsound Records. Pored toga, bend najavljuje i svoj promotivni koncert 4. novembra u Svečanoj sali Jugošpeda sa početkom u 21h gde će nastupiti zajedno sa akustičnim duom Isidor i Jova, koji će izvoditi pesme majdanpečkog kantautora Isidora Igića. Nekoliko dana kasnije, 9. novembra, nastupiće i u Novom Sadu, na prvom danu Pocket Globe Festivala, zajedno sa Bombinom.

Svojevremeno začeti kao neformalni projekat u okviru, sada već nepostojećeg, Društva za razvoj alhemijskih studija „Vasko Popa“ , The Cyclist Conspiracy su danas dugosvirajuća trupa koja u sebi spaja muzičke uticaje iz najrazličitijih delova sveta, trudeći se da izbegne površni, novodobni eklekticizam i da kreativnu energiju usmeri ka sintezi pretpostavljenih elemenata. Bilo da su u pitanju Vizantijsko carstvo ili tajni nomadski putevi pustinje, čađava krčma prepuna mangasa i raskalašnih žena ili stepa sa nebom samo za šamana, psihodelični ili turcke rock, Bliski ili Daleki istok, putovanja na koja biciklisti odlaze nikako ne predstavljaju potragu za srcem ovog sveta . Ponekad, ona se ukazuju kao simbolična potraga za Konstantinopoljem, srcem cikličnog carstva Vizantije, ali ona su uvek potraga za srcem jedine prave svetlosti – Agape.

Album “Mashallah Plan” je objavljeno digitalno i kao crni i limitirani kolor vinil, sadrži sedam pesama a sniman je i miksan od avgusta do decembra 2022. u “Down There Studio”-u. Produkciju potpisuju Uroš Milkić i Miloš Miljković dok je za master bio zadužen Saša Rajković. Originalni rad na omotu albuma delo je novosadske umetnice Isidore Dunđerski, dok je omot dizajnirala Johanna Marcadé-Mot. „Mashallah Plan“ je psihodelična tapiserija koja spaja uticaje iz raznih delova sveta u jedinstveno iskustvo „pustinjskog“ roka – monumentalni psihodelični komad smešten u pejzaže severne Afrike i Bliskog istoka, obogaćen veličanstvenim horskim deonicama i moćnim rifovima.

O samom albumu članovi benda kažu:

”Mashallah Plan’ je priča o duhovnom putovanju na biciklu. Ova jednostavna naprava otkriva svoj duboki simbolizam tek na stazi najvećeg otpora i samim tim predstavlja savršeno ezoterično vozilo za Mračno Doba kroz koje prolazimo.”

Najnovije vesti

Izdvajamo