fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata The Cavemen u Beogradu

The Cavemen u Beogradu

Australijski sastav iz Oklanda, The Cavemen u organizaciji Bad Music for Bad People nastupiće 25. oktobra u beogradskom KC Gradu.

Četiri klinca skupljena u nekom ozloglašenom popravnom domu cepaju dvominutne i kraće
garage punk himne. Sve to iz petnih žila, glasno, a onda još glasnije do velikog praska. Tako bismo u dve rečenice opisali The Cavemen sa Novog Zelanda, mladi garažni bend koji je pre nekoliko meseci objavio treći album “Nuke Earth” (Slovenly Recordings). U manje od 25 minuta spakovano je 13 ozbiljnih antihitova što zvuče kao spoj najboljih imena pobunjeničke muzike 70-tih od The Stooges, New York Dolls, Ramones, The Cramps, The Dead Boys, do The Damned i Sex Pistols. Njihovi živi nastupi očekivano su divlji, znojavi, nepredvidljivi i atraktivniji od većine grebatora o žanr. The Cavemen svaki koncert sviraju kao da će na kraju spontano izgoreti na bini u buktinji koja će klub spaliti do temelja.

Karte su u pretprodaji u Brodu i Chillton Hostel Beograd po sledećim fazama: do 21. septembra 500 dinara, od 22. septembra do 24. oktobra 800 dinara i na dan koncerta 1000 dinara.