fbpx

-

Naslovna Vesti Najave koncerata The Atomic Bitchwax stižu u Zagreb

The Atomic Bitchwax stižu u Zagreb

Dajana Lerić

Funkcija: Šef dopisništva za Hrvatsku

Sebe vidi kao: Strastvenu obožavateljicu glazbe, književnosti i filma s istančanim ukusom za pivo.

Moto: Živi kao da ćeš sutra umrijeti, uči kao da ćeš vječno živjeti.


U četvrtak, 26. srpnja, u Vintage premijerno stiže još jedan kultni riferski bend – The Atomic Bitchwax – doomy rock trio s fokusom na groovy riffove, a kako i ne bi kad su basist i bubnjar ujedno space lordovi iz Monster Magneta.

Podršku će im pružiti instrumentalni rockeri Quentin iz Ivanić Grada, mladi četveročlani bend koji od 2014. dobro modelira svoju glazbu koja se proteže od post-punka do stonera i psihodeličnog rocka obljubljenog sa zericom noisea. Iza sebe imaju snimljen EP “100”.

The Atomic Bitchwax postavu sada čine osnivač te ujedno član Monster Magneta – basist Chris Kosnik kao i bubnjar Bob Pantella, te na gitari genijalni riffmaister Finn Ryan. Glazbu koju sviraju nazivaju prigodno Balls-to-the-wall Rock koji razbija space rock s proto metalom u jednu novu demenciju slavljanja riff. Lakoću kuliranja kroz glazbu utabali su na temelju NYC hard rock bendova prožetog s malo ‘thunder boogieja’. Inspirirali su hrpetinu rock i metal bendova, no nitko im nije došao niti blizu kad je riječ o jedinstvenom stilu glazbe koji sviraju i uz koju se jako dobro zabavljaju, a sigurno ste njihovu glazbu čuli u Jaskassu, Home Wreckeru i u raznim sportskim prijenosima i emisijama posebice na FOX TV postaji.

Iza njih je sedam studijskih albuma, od kojih se posljednji “Force Field” izrodio prošle godine preko Tee Pee Records, s kojim surađuju više-manje od samih početaka. Ovaj album bio je odličan nastavak “Gravitrona” iz 2015. Njeguju i razvijaju svakim albumom odičan odnos energičnog rocka, koji se temelji pak na vrhuskim heavy i trippy gitarskim aranžmanima koje u live nastupima tjeraju monstruozno našiljena pojačala sa pozornice.

Karte možete kupiti po cijeni od 50 kn u Dirty Old Shopu i Vintage Industrialu ili po 70 kn na dan koncerta.