-

The 1975 najavljeni kao treći hedlajneri Rock for People festivala

https://static.goout.cloud/rockforpeoplecz/2022/11/609aa9d3-the-1975-by-samuel-bradley-1-1280x768.jpg

Organizatori češkog festivala Rock for People koji će se održati u Hradec Kralovu, objavili su još jednog, za sada trećeg poznatog hedlajnera na čelu četvorodnevnog programa, planiranog između 8. i 11. juna. Pretpostlednji dan ovog događaja, predvodiće pop rock miljenici, The 1975, koji su pre mesec dana objavili svoj najsnažniji do sada album, i otkrili kako su za vreme pandemije, i dvadeset dugih godina postojanja benda uopšte, izlazili na kraj sa životnim problemima i sazrevali, kako muzički, tako i karakterno.

Pored njih, poznato je da će završnicu alternativnog festivala hedlajnovati i legende alternativog rocka, Muse, dok će čast zatvaranja prve večeri pripasti omiljenim maskiranim legendama, Slipknot. Naravno, na listi se našlo i mnogo drugih aktuelnih izvođača, od kojih su valja izdvojiti metalcore sastav Architects, alt. rockera Billy Talenta, zatim Nothing But Thieves, Hollywood Undead, While She Sleeps, Lorna Shore, kao i pregršt lokalnih bendova poput From Our Hands i Severals.

Duga istorija festivala Rock for People počinje 1995. godine u Češkom Brodu, i od tad, svaku sledeću godinu obeležava značajan porast broja posetilaca i nastupi ključnih imena iz sveta savremene rock muzike. U skladu s tim, i lajnap za 2023. godinu obećava neponovljiv provod, bez obzira na to koja od ovogodišnjih festivalskih maskota odgovara vašem temperamentu – da li divlji vepar koji spremno uskače u šutke, lukava ali osećajna lisica, ili fanki zeka, koji vreme provodi na svim stejdževima, bez obzira na žanr.

Karte za festival su još uvek dostupne, i mogu se naći na oficijelnom sajtu, dok se glavni hitovi planiranih izvođača mogu čuti na zvaničnoj YouTube plejlisti.

Najnovije vesti

Izdvajamo