-

Tevarbu, The Thunder Corpses i Slide Ride ovog vikenda u Ei Letnjem Klubu u Nišu

U niškom Ei Letnjem Klubu, ove subote, 26. avgusta, nastupaće dobro poznati niški bluz bend Slide Ride, novi rokenrol benda iz Knjaževca The Thunder Corpses, a veče će otvoriti instrumentalni bend Tevarbu.

The Thunder Corpses je novo ime na domaćoj rokenrol sceni. Toliko novo da će im ovo biti prvi koncert. Ovaj knjaževački trio već neko vreme radi na muzici koja bi se žanrovski mogla svrstati u rokenrol, nalik onom iz 60ih, uz svakako moderniji pristup poput bendova Black Rebel Motorcycle Club, The Black Angels, Babyshambles ili The Libertines. Nedavno su izbacili svoj debi album “Somewhere Over the Black Bay” koji će promovisati na koncertu ove subote.

Slide Ride je svima već dobro poznati niški bluz bend koji repertoar bazira na rearanžiranim bluz standardima kao i autorskim stvarima. Tokom godina su svirali po klubovima i festivalima širom Srbije, između ostalog i u Ei Letnjem Klubu. Trenutno završavaju svoj prvi album sa autorskim pesmama koje ćete biti u prilici da čujete u subotu, a funkcionišu u sastavu:

  • Aleksandar Branković – gitara, vokal
  • Mihajlo Ivanović – bas
  • Zlatko Ilić – bubanj

Nakon sjajnog koncerta prošle godine u okviru Takeover festivala zajedno sa bendom Moussaka, Tevarbu se vraćaju koncertnim aktivnostima i to dok uveliko rade na novom izdanju. Ova instrumentalna četvorka nepogrešivo šeta van žanrovskih okvira, a kako to vešto rade možete čutina na njihovim prethodnim izdanjima, „One Down“ i „Ko Se Nađe, Tu Smo“.

Ulaz: donacije od minimum 300 dinara

Donacijama direktno podržavate muzičare kao i organizaciju budućih koncerata u Ei Letnjem Klubu.

Ei Letnji Klub su pomogli: Codemancy studio, Ing software, WDA izgradnja, The Six, Buzz Box studio, VividScapes studio, Hotel 018in.

Najnovije vesti

Izdvajamo