TBF početkom decembra u Novom Sadu

TBFU subotu 1. decembra u novosadskom Gerila baru koncert će održati splitski sastav TBF.

TBF je jedna od najprogresivnijih i originalnijih muzičkih priča na Balkanu. Počeli su kao hip hop sastav 1991. godine i menjali formu i razvijali zvuk do 1997. kada su izdali svoj prvi album pod imenom “Ping Pong”. Nakon toga dolazi do njihovog uspona, formiranja posebnog muzičkog izražaja i velike popularnosti na ovim prostorima. Iza sebe imaju sedam studijskih izdanja koja su zaslužila samo najveće nagrade diskografije i kritike.

Sledeća tri albuma izdali su za Menart diskografsku kuću, a baš treći album pod imenom “Maxon Universal” iz 2005. godine potvrdio je njihov status jednog od najuspešnijih i priznatijih bendova u regionu. Nakon “Uskladimo toplomjere”, spomenutog “Maxona” i “Galerije Tutnplok”, TBF izdaju live album “Perpetum fritule” iz zagrebačke Močvare.

Album “Pistaccio Metallic” je 2011. godine isporučio četiri velika hita, “Mater”, “Uvik kontra”, “Veseljko” i “Grad spava”. Bend potvrđuje svoju kvalitetu sjajnim live izvedbama na dvoranskoj turneji, a od tada nisu stali sa svirkama i radili neke značajnije pauze. 2015. su publici predstavili još jedan sjajan album “Danas sutra” i nastavili oduševljavati brojne fanove širom regiona.

Ulaznice za ovaj koncert mogu se nabaviti po ceni od 1000 dinara.