-

Tamikrest se vraća u Beograd

INmusic festival Zagreb Jarun fotografije galerijaPosle sjajnog prošlogodišnjeg nastupa u klubu Drugstore, Tamikrest, hvaljen od publike i kritike širom sveta, vraća se beogradskoj publici u četvrtak, 13. aprila 2023. godine u klub Zappa Baza sa početkom u 21h u organizaciji koncertne agencije RockSvirke gde će promovisati aktuelni studijski album Tamotäit.

Tamotaït je najopsežniji i najavanturističkiji album koji je Tamikrest napravio, istražujući svaki kutak njihovog zvuka. Bend ne samo da pojačava zvuk, već i zaoštrava svoja razmišljanja o stanju u Sahari i svetu iza njega. Uključuje hvaljenu marokansku pevačicu Hindi Zahru i japanske tradicionalne muzičare.

Sam naziv albuma, Tamotaït, prevodi se kao „nada u pozitivnu promenu“. Promena u smislu kraja sukoba koji već nekoliko godina muči severni Mali i širi region i promene kao što je mogućnost uspeha u sopstvenoj domovini – Azawad – protonaciji, koju su nomadski Tuarezi (ili Kel Tamasheq kako više vole da se zove) nakratko posednut 2012. Ovo je muzika rođena iz misli, snova, inspiracije i iznad svega kolektivnog eksperimentisanja.

“Mi smo bend, i kada sviramo zajedno, svako ponese svoj način sviranja. U pesmama neki delovi počinju riffom, drugi deo melodijom ili ritmom, a zatim svaki muzičar dodaje svoj doprinos. Ideja je bila da zadržimo zajedničku nit koja dolazi iz Tamasheq muzike i da je ponesemo kroz različite svetove koji potiču iz naših uticaja ili susreta na našim putovanjima”, objašnjava pevač, gitarista i tekstopisac Ousmane Ag Mossa.

Ulaznice za koncert:

  • 1.500 RSD – promo (ograničen kontigent od 30x ulaznica ili do 13. marta)
  • 1.800 RSD – pretprodajna cena (od 13. marta do 13. aprila)
  • 2.100 RSD – na dan koncerta
  • Prodajna mesta: Tickets.rs, Gigstix i Zappa Bar
  • Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon).

Najnovije vesti

Izdvajamo