-

NaslovnaVestiNajave koncerataTam Tam Muzički festival otkrio nova imena

Tam Tam Muzički festival otkrio nova imena

Žen, Otrovna Kristina i Persons from Porlock, su prva imena Tam Tam festivala, koji će se održati od 23. jula do 1. avgusta u Sućurju na Hvarskom otoku.

Žen grupa osnovana je u Zagrebu 2009. godine. Njihova muzika uključuje postrock, synth-electro i dream-pop. Kombinacijom složenih živopisnih vizualnosti, stvarajući autentičnost post rocka. Debitantski album I onda je sve to počelo, objavljen je u maju 2013. godine od strane Unrecordsa. Jantar, kao njihov drugi album, objavljen je u oktobru 2015. godine. U maju 2018. godine, objavili su treći album Sunčani ljudi, u saradnji sa Monlee Recordsa i Vox Projektoma.

Otrovna Kristina je noviji bend na regionalnoj rock sceni. Ova trojka se vratila u prošlost rock muzike i osnovala na stilove Led Zeppelina i Black Sabbath do Bjelog dugmeta i tome dodala stilove današnjice, riffova i dvoglasno pevanje. Debitantski album pod nazivom Otrovna Kristina, objavili su 2016. godine. Slovenski bend Persons from Porlock, objavio je album Things people do not like, koji je proglašen za najbolji album u Sloveniji.