Swans dolaze u Beograd

swansKultni američki bend Swans će, po prvi put od 1987. godine, kada je u SKC-u promovisao svoj album “Children of God“, ponovo posetiti Beograd 25 marta 2017. i održati koncert u sklopu svoje aktuelne turneje, pod okriljem koncertne booking agencije Bad Music For Bad People.

Slobodno se može reći da su Swans jedan od najuticajnijih avangardnih bendova na svetu, grupa koja je promenila svoja žanrovska opredeljenja i estetiku mnogo puta i gotovo se u svakoj pokazala kao unikatna. Za razliku od gotičarske atmosfere “Children of God”, bend će sada demonstrirati svoj teatralniji i monumentalniji pristup muzici koja neguje na poslednja tri albuma, “The Seer“, “To Be Kind” i, sada, “The Glowing Man”.

Upravo će ovaj poslednji album, četrnaesti po redu u njihovoj obilnoj diskografiji, a četvrti u nizu albuma od ponovnog osnivanja benda 2010. godine, bend promovisati na ovoj turneji. Ovo je ujedno i poslednja prilika za domaću publiku da vidi bend u trenutnoj, šestočlanoj postavi.

Gošća na koncertu biće njujorška kantautorka, slikarka, pesnikinja i glumica Little Annie, dugogodišnja saradnica Swansa, čiju će kompletnu turneju podržati, zajedno sa Paulom Wallfischom.

Koncert će se održati 25. marta u Domu omladine Beograda. Ulaznice po promotivnoj ceni od 2000 dinara, mogu se, do kraja novembra, naručiti putem aplikacije na sajtu: www.badmusicforbadpeople.com ili kupiti u Beogradu na šanku paba Brod, Despota Stefana 36.