-

Svetska jazz zvezda Robert Glasper dolazi u Beograd

Najveća svetska džez zvezda, pijanista i producent, Robert Glasper, konačno stiže u Srbiju.

U sklopu Musicology Barcaffè Sessions serijala, Robert Glasper u Beograd dolazi u novembru, kada će sa triom i DJ Sundance održati dva koncerta. Svetska jazz zvezda, nastupaće 22. i 23. novembra u klubu BitefArtCafe. Ubrzo nakon toga, već 24. novembra ovaj sastav će nastupiti i pred slovenačkom publikom, u Ljubljani.

Nakon neverovatnog uspeha i fenomenalnih ocena kritike za svoja dva Gremijem nagrađena albuma, Robert Glasper se vraća svojim akustičnim jazz korenima sa albumom “Covered”. Album ponovo okuplja Glaspera, basistu Vicente Archer i bubnjara Damion Reid, sa kojima je Robert snimio prva dva albuma. Ovaj sjajan trio prvi put stiže u Srbiju, pojačan fenomenalnim DJ Sundance.

“Nedostajao mi je klavir”, kaže Glasper jednostavno, objašnjavajući svoj povratak akustičnom triu. Ovaj projekat mu je doneo neverovatan uspeh, a to su Gremiji za oba Black Radio albuma i visok plasman na Billboard Jazz i R&B/Hip-Hop top listama.Za beogradsku publiku Glasper će, između ostalog, izvesti numere sa albuma “Covered”. Na listi se nalaze pesme hip-hop i R&B zvezda kao što su Kendrick Lamar, Musiq Soulchild, John Legend i Bilal, uz džez standard „Stella By Starlight“, melodije Radioheada i Joni Mitchella, zajedno sa uzbudljivom saradnjom sa legendarnim pevačem i aktivistom, Harry Belafonte. Dva Glasperova originala na albumu uključuju obradu pesme „I do not even care“, koja se na albumu “Black Radio 2” pojavila kao bonus numera u saradnji sa Macy Gray i Jean Grae.

“Nisam želeo da se vratim u trio da bih odsvirao gomilu standarda ili originalnih jazz kompozicija, jer bih tako izgubio veliki broj fanova koji sam osvojio svirajući mejnstrim R&B“, objašnjava Glasper. „Tako sam se odlučio na zlatnu sredinu, vraćajući se u klavirski trio, ali uz obrade pesama svojih kolega iz različitih žanrova, što je nešto što nikada ranije nisam radio. Ovaj album će zadovoljiti apetite i moje jazz publike, ali i one koja je voli R&B i Hip-Hop. Veoma poštujem i cenim momke koji sviraju u mom akustičnom triu, uz njih se muzički osećam odlično. Vidimo se u Beogradu,“ poručuje Glasper.

Karte su u prodaji putem mreža eventim i ddtickets i koštaju 1.500 dinara po danu.

Najnovije vesti

Izdvajamo