-

OTKAZANO: Švedska grupa Hekatomb gostuje u Nišu

hekatombU nedelju, 3. jula, u klubu Black Stage Nišlije će imati prilike da čuju švedsku hevi-metal grupu Hekatomb.

Ova grupa ugleda se na muziku sviranu tokom ’70ih i ’80ih godina XX veka. Ukoliko volite muziku bendova poput Black Sabbath, Dio, Iron Maiden, Judas Priest, i Saxon, onda ćete biti prijatno iznenađeni njihovim stilom sviranja. Kako članovi benda sami kažu, sviraju samo svoj materijal, bez obrada drugih autora.

Bend je nastao 2013. godine, a oformili su ga Magnus Helstorm i Fredrik Stokhaus koji su ranije već svirali zajedno. Bili Haculouizos, Ruslan Šmulovič i Tomas Kilberg pridružili su se bendu 2014. godine, tako formiravši sadašnji sastav. Do sada su obajvili tri singla sa ukupno devet pesama. Članovi benda su visoko obrazovani ljudi koji se bave muzikom i van samog benda. Nastupali su širom Švedske na raznim fastivalima, kao i u Stokholmu.

Početak koncerta najavljen je za 22 časa, a ulaz na svirku biće besplatan jer, kako kažu članovi benda, namera im je da promovišu svoju muziku pred što većim brojem ljudi, a ne novac. Grupa će još održati besplatne koncerte u Velikoj Plani, Kruševcu i Jagodini.

Save

Najnovije vesti

Izdvajamo