-

NaslovnaVestiNajave koncerataSuperUho zaključuje glazbeni program festivala uz osam novih imena; objavljen ra...

SuperUho zaključuje glazbeni program festivala uz osam novih imena; objavljen raspored nastupa

Baden Baden
Baden-Baden

Čak 8 novih imena upotpunjuje program ovogodišnjeg festivala SuperUho, a ta imena teško da mogu biti glazbeno raznolikija budući da pokrivaju fantastično širok spektar glazbenih stilova u rasponu od hip hopa preko free jazza do underground rocka i elektronike. Festival se ove godine održava od 1. do 3. kolovoza u Primoštenu.

Zadnje u nizu velikih gostujućih imena SuperUha predstavlja njujorški pjesnik, glumac i velikan eksperimentalnog hip hopa Saul Williams. Jedan od  osoba koji je uz 5 izrazito hvaljenih studijskih albuma za sobom ostavio niz zapaženih uloga u nagrađivanim nezavisnim filmovima, a lista glazbenika i pjesnika s kojima je surađivao uistinu je respektabilna: Nine Inch Nails, Nas, The Fugees, Christian Alvarez, Blackalicious, Erykah Badu, KRS-One, Zack De La Rocha, De La Soul, DJ Krust, Sage Francis, Janelle Monae, Allen Ginsberg, Sonia Sanchez.

Domaće snage na ovogodišnjem festivalu predstavljat će jedno od najdugovječnijih i najpopularnijih, a istovremeno kreativno nepresušnih imena ovdašnjeg rock’n’rolla Pips, Chips & Videoclips. Uz njih će se publici predstaviti i hvaljeni mračni elektro pop dvojac Side Project koji vlastitu glazbu šarmantno opisuje kao graveyard pop, kao i energična garage gothic post-punk petorka Baden-Baden. Još jedan zagrebački kolektiv upotpunit će program ovogodišnjeg festivala, radi se o sekstetu Franz Kafka Ensemble čiju jezgru čine članovi Cul De Sac i Peach Pit, a koji u svojoj glazbi spaja math rock i free jazz tvoreći hipnotično bučnu plesnu glazbu. Kao zadnje u nizu domaćih imena predstavit će se novi šibenski rock’n’roll trojac Magul. Uz domaća imena tu su još Damir Avdić– čovjek izrastao unutar sarajevske hardcore scene, a koji se sam na sceni s gitarom u ruci i mikrofonom nevjerojatno efektno obračunava s političkim, kulturnim i ostalim društvenim zlima koji nas okružuju te iz Slovenije dolaze It’s Everyone Else koji su svojim nastupom na ljubljanskom Ment festivalu/konferenciji u veljači ove godine razorili sve prisutne suludim spojem industriala, hardcorea, noise, elektronike i popa.

Pored glavnog programa koji će se odvijati na dvije pozornice smještene unutar kompleksa nekadašnjeg hotela Marina Lučica, SuperUho će u suradnji s generalnim sponzorom Iskonom gostima festivala predstaviti niz popratnih sadržaja, koji će se osim na prostoru odvijanja festivala realizirati i na festivalskoj plaži  koja je smještena na samo 70 metara udaljenosti od glavne festivalske lokacije. Između te lokacije i mora nalazit će se festivalski kamp smješten u gustoj borovoj šumi, a kao poveznicu kampa i glavne lokacije Iskon će urediti festivalsku zonu opuštanja koja će uz uživanje u hrani i piću u prekrasnom mediteranskom ambijentu ponuditi i zanimljive neglazbene sadržaje.

Festivalske ulaznice mogu se kupiti po cijeni od 250 kn dok će im cijena na ulazu biti 290 kn. Ulaznica za kamp smješten u gustoj borovoj šumi neposredno uz predivno primoštensko more koštaju 150 kn. Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim prodajnim mjestima: Turistička agencija Laguna (Tepli bok 25), Primošten; Azimut (Obala palih omladinaca 2), Šibenik; CD Shop Butiga (Jurja Šižgorića 2), Šibenik; Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), Rijeka; Dirty Old Shop (Tratinska 18), Zagreb; Rockmark (Berislavićeva 13), Zagreb. Ulaznice je moguće kupiti i putem internet shopova Dirty Old Shopa i Rockmarka. Promotivna pretprodaja ulaznica po cijeni od 130 kuna traje do 9.7. ili do rasprodaje predviđenog kontigenta, od 10.7. cijena dnevnih ulaznica će biti 150 kuna, a na dan festivala, ukoliko ih ostane, 180 kuna.

RASPORED NASTUPA IZVOĐAČA

  • Ponedjeljak, 1. kolovoza – Peter Hook & The Light, Pips, Chips & Videoclips, Lightning Bolt, Saul Williams i Side Project
  • Utorak, 2. kolovoza – Shobaleader, Mudhoney, Franz Kafka Ensemble, It’s Everyone Else i Baden-Baden
  • Srijeda, 3. kolovoza – Devendra Banhart, Mark Lanegan, Žen, Damir Avdić i Magul

Save