fbpx

-

Naslovna Izdvajamo Strand Of Oaks na SeaRock festivalu u Kotoru 2018

Strand Of Oaks na SeaRock festivalu u Kotoru 2018

Strand of OaksSeaRock festival najavljuje novo ime za ovogodišnji program ovog puta dolazi američki bend „Strand Of Oaks“ koje predvodi kantautor Timothy Showalter. Poznati po energičnim i lucidnim nastupima koji se prepričavaju sa najvećih festivalskih bina, prvi put nastupaju na Balkanu, pa će i koncert u Kotoru sigurno reflektovati odličnu energiju.

SeaRock se održava 20. i 21. jula u Kotoru, a potvđeni izvođači su još i kultni američki bend Sun Kill Moon, i domaće snage Turisti, Billie Joan, Baobab i On Tour. Nova imena uskoro slijede, i biće velikih iznenađenja. Festival će kao i do sada imati volonterski karakter a ulaznice se publici neće naplaćivati.

„Strand Of Oaks“ postoje gotovo 10 godina, od kada je projekat pokrenuo kantautor Timothy Showalter u želji da izrazi svoje stavove, nezadovoljstva i napiše neke pjesme koje će postati vječni rock hitovi. Sa bendom je objavio šest albuma, od kojih je „Heal“ iz 2014 postao prekretnica u uspjehu i kvalitetu. Timothy je napravio i neke sjajne hitove, a muzika je bazirana na folk rock tradiciji americane, protkanom uticajima My Morning Jacket, Bruce Springsteena, ali i sveg mogućeg i nemogućeg što se u datom trenutku nalazilo u autorovoj glavi.

Pjesme o neuspjelim ljubavima, liječenju od istih čudnovatim sredstvima, neprilagođenom djetinjstvu, vječnoj borni za mjesto pod suncem, učinili su ovog autora grčevitim, i njegov put od Pensilvanije do gotovo svake važnije bine svijeta, bio je njemu važan poput vazduha koji diše. Rock’n’roll je često vatrena staza i to Timothy Showalter jako dobro zna, i njihovi već legendarni nestupi na festivalima poput „Best Kept Secret“ ili „Primavera“ sijaju vatrenom snagom.

Posljednji album „Hard Love“ (koji je poput prethodnika pobrao najbolje kritike u svijetskoj štampi), ove godine dobio je nadgradnju u vidu produženog izdanja „Harder Love“, pa nam Strand Of Oaks u Kotor dolaze sa aktuelnom produkcijom, a njihov nastup je prvi na Balkanu ikada.
Uvjeriće te se zašto nepatvoreni rock’n’roll opstaje decenijama i uvijek se iznova rađa u nekoj sjajnoj inkarnaciji, poput Strand Of Oaks.