-

Naslovna Vesti Najave koncerata Stonebride nakon pet godina ponovno u KSET-u

Stonebride nakon pet godina ponovno u KSET-u

Mirela Belaj
Buduća spisateljica i novinarka.

Bend Stonebride ponovno će nakon gotovo pet godina koncertno nastupiti u zagrebačkom klubu KSET, i to u četvrtak, 29. ožujka. Kao posebni gosti njihova koncerta nastupit će novosadski bend Wolfram.

Nakon svog osnivanja 2005. godine, bend je stvorio diskografiju od 6 izdanja te održao mnogobrojne koncerte, što samostalno, što s različitim poznatim bendovima. Prvi su album pod imenom „Smile & Shine” izdali 2006. godine, a posljednji album naziva „Heavy Envelope” izdan im je 2014.

Ovim će koncertom popularni bend završiti svoju novu europsku turneju koja je započela sredinom ožujka, ali i predstaviti novi materijal u obliku mini albuma nazvanog „Animals on Display”. Kao izdanje nezavisne etikete PDV materijal bit će dostupan u CD ili Digital oblicima, a finalna se verzija očekuje na jesen. Novi je album sniman na različitim zagrebačkim lokacijama, a sadrži četiri pjesme: Animal on Display, Embodiment, Early Bird i Half of Me.

Članovi benda rekli su o albumu: „Od svih svojih dosadašnjih izdanja Stonebride je na ovome radio najiscrpnije, do sitnih detalja na prvu nevidljivih oku i nečujnih uhu. Ovaj mini album u trajanju od nešto manje od 18 minuta zahtijeva potpunu, te nesmetanu pozornost. Ostajući vjerni svojim korijenima, ali implementirajući glazbeno uz osobno iskustvo Stonebride hrabro maršira dalje svojim putem kao svih ovih godina do sada.”

Osim u zagrebačkom klubu KSET, bend će odmah dan kasnije nastupiti u klubu Kotač u Puli, uz sve popularniji Wolfram. Što se tiče koncerta u Zagrebu, on će biti upotpunjen izgledom naslovnice nadarenog Krešimira Ćuka, nadimka VAST. Riječ je o digitalnom likovnom umjetniku čiji su radovi zapravo ispreplitanje digitalnih foto kolaža i vektorske grafike. S bendom Stonebride složio se u zajedničkoj viziji glazbe, glazbenim ukusima i pogledima na nešto drugačiji vizualni kontekst.

Cijena karata u pretprodaji iznosi 30 kn, a na dan koncerta 40 kn. Karte se mogu nabaviti u KSET-u i Dirty Old Shopu.