-

NaslovnaVestiNajave koncerataStiže Moussaka na Balkanrock Sessions način

Stiže Moussaka na Balkanrock Sessions način

Moussaka Balkanrock Sessions

Instrumentalni power-surf sastav Moussaka nastupiće na drugom u nizu online koncerata „Balkanrock Sessions„. Snimak nastupa će biti objavljen na Youtube kanalu i streaming platformama muzičkog portala Balkanrock, u ponedeljak, 19. jula.

U okviru novog Balkanrock Sessiona možete uživati u sjajnoj svirci benda Moussaka, ali i, kroz intervju novinarke Milene Gojković s gitaristom benda Petrom Živićem, saznati više o njihovom specifičnom muzičkom izrazu. 

Baš kao i istoimeno jelo, bend Moussaka je pikantna mešavina klasičnih sastojaka i neklasičnih začina, od izvorne gitarske škole pedesetih do novokomponovane jugoslovenske estetike osamdesetih. Njihovo surfovanje na gitarama i instrumentalna eksplozija pod uticajem domaćeg melosa neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Iza sebe imaju pet EP izdanja, a njihovo aktuelno izdanje „Bil Bil objavljeno je u saradnji s izdavačkom kućom Ammonite Records u novembru 2020. godine. 

Balkanrock Sessions“, osmišljen kao svojstvena kombinacija nastupa uživo i kratkog intervjua, po ugledu na svetske online emisije KEXP, Tiny Desk i Audiotree, želi da gledaocima pruži kompletan doživljaj toga kako određeni bend izgleda i zvuči na bini, ali i da im otkrije zanimljivosti iz karijere muzičara.

Muzički portal Balkanrock već 15 godina neguje pravovremenost informacija, kritičko mišljenje i aktivno se zalaže za očuvanje alternativne rok kulture. Kao takav medij, Balkanrock kroz „Balkanrock Sessions“ želi da promoviše autorsko stvaralaštvo u muzici, unapredi i proširi trenutnu ponudu online koncerata u regionu, publici obezbedi najbolji mogući užitak i informiše je o rokenrol sceni na ovim prostorima. 

Podsećamo, serijal online koncerata „Balkanrock Sessions“ startovao je 5. jula nastupom velikog crossover benda Eyesburn. U narednom periodu Balkanrock će objavljivati sessione svakog drugog ponedeljka. Naredni nastup zakazan je za 2. avgust.

Najnovije vesti

Izdvajamo