-

NaslovnaVestiNajave koncerataStill Corners u Zagreb stiže u travnju 2022. godine, umjesto jeseni ove godine

Still Corners u Zagreb stiže u travnju 2022. godine, umjesto jeseni ove godine

Still Corners Ana Ćurčin Beograd Dom omladine

Umjesto koncerta 21. listopada 2021, Still Corners slavit će sa svojom vjernom publikom gotovo tri godine od prethodnog susreta u Zagrebu 18. travnja 2022. u Boogaloou. Nakon što je pandemija početkom ove godine promijenila planove za objavljivanje novog albuma, jesensku je turneju sada zadesila ista sudbina.

Still Corners projekt je iza kojeg se nalaze Greg Hughes i Tessa Murray, a koji sa sobom nosi milijunske brojke, što pregleda na Youtubeu, što fanova po svijetu. Njihovi utjecaji, među ostalima, obuhvaćaju bezvremenske eksperimente Vangelisa, genijalnost zvukova Ennija Morriconea, glamurozni synth-pop osamdesetih, obavijen u ruho dream-popa.

Turneja kojom će Still Corners obići Europu objavljena je na krilima albuma – The Last Exit – koji slušatelje vodi na hipnotičko putovanje, ispunjeno oronulim gradovima, tajanstvenim oblicima na horizontu i dugim putovanjima koja brišu granicu između onoga što je tamo, i onog čega nema. Album je u fokus dodatno dovela pandemija, kada je gotovo sve bilo prisiljeno stati.

„Uvijek postoji nešto na kraju puta, a za nas je to bio ovaj album. Naši planovi su stavljeni na čekanje – album postavljen za izdavanje, turneje, video snimanja, putovanja…godinama smo non-stop putovali, a sad smo bili prisiljeni sve zaustaviti. Mislili smo da je album završen, ali s krizom smo pronašli novu inspiraciju i počeli ponovno pisati. “ – objašnjava Tessa.

Najava premijernog koncerta Still Cornersa, u svibnju 2019. godine u Zagrebu, pokazala je veliki interes zagrebačke publike prema dream&synth pop zvuku, a donijela je visoka očekivanja koja je bend tog kišnog četvrtka i više nego opravdao. Zagrebački koncert odveo je sve prisutne na fantastično glazbeno putovanje omeđeno zanimljivom zvučnom teksturom, zavodljivom atmosferom, i treperavim nostalgičnim melodijama. Pod utjecajem odličnih dojmova već tada se pokazala želja za ponovnim susretom.

Early bird ulaznice za koncert u Boogaloou već su rasprodane, cijena ulaznice sada iznosi 140 kuna. Sve ulaznice kupljene za koncert 21. listopada, vrijedit će i za novi datum, 18. travnja 2022. godine, i nije ih potrebno mijenjati. Ulaznice se mogu kupiti putem prodajne mreže Eventima, kao i putem interneta.

Sve novosti oko zagrebačkog koncerta, novog albuma, te detalje oko Still Corners turneje 2022. pratite na Facebook Eventu.

Najnovije vesti

Izdvajamo