-

Stereo MC’s posle 5 godina ponovo u Beogradu

Pet godina nakon njihovog poslednjeg koncerta u Beogradu, britanska elektro hip hop atrakcija Stereo MC’s nastupiće u subotu 30. decembra u Luci Beograd. Tom prilikom, izvešće niz najvećih hitova iz svoje četvorodecenijske karijere.

Stereo MC’s su nastali sredinom osamdesetih, prožeti elektronskim zvucima i hip hopom. Pored prvog vinil izdanja, počekat karijere ovog legendarnog benda obeležilo je i osnivanje nezavisne diskografske kuće G Street Records, u okviru koje su sarađivali sa mnogim britanskim i američkim hip hop izvođačima, među kojima su i Jungle Brothers.

Robert Birch i Nick Hallam privukli su pažnju kritike i publike svojim debitantskim albumom „33-45-78“ iz 1989. godine, objavljenim za čuvenu izdavačku kuću Island/4th and Broadway. Brzo su osvojili svet svojim inovativnim zvukom, što je vodilo ka brojnim turnejama i festivalskim nastupima. Naredne godine, predstavili su „Supernatural“, a vrhunac popularnosti postigao je treći album „Connected“ iz 1992. godine. Ovaj album je postao svetski hit, prodat u velikom broju primeraka i doneo bendu međunarodnu slavu. Dosegao je drugo mesto na UK top listi najboljih albuma i osvojio BRIT nagrade za najbolju grupu i najbolji album. Hitovi sa tog izdanja, uključujući „Connected“, „Step It Up“, „Creation“ i „Ground Level“, osvajali su radijske talase i vrhove brojnih muzičkih top lista.

Ograničen kontingent promo ulaznica za beogradski koncert Stereo MC’s, u produkciji Strangefeara, u prodaji je po promo ceni od 1990 dinara, putem onlajn platforme Cooltix.rs, a od 5. oktobra i na svim Gigstix i Tickets blagajnama.

Najnovije vesti

Izdvajamo