-

NaslovnaVestiNajave koncerataSpoj bluza i panka na trećem Palanačkom Dunav festu

Spoj bluza i panka na trećem Palanačkom Dunav festu

KoljaU Bačkoj Palanci će od 22. do 24. avgusta doći do fuzije različitih muzičkih žanrova, a sve u cilju promocije rokenrol kulture i subkuture spajanjem snaga dva alternativna festivala iz Bačke Palanke – Palanačkog Dunav festa (PDF) i Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade (FEP). Prvi najavljeni izvođači su Nikola Pejaković Kolja i Čovek bez sluha.

Muzičar Nikola Pejaković Kolja nastavlja promociju novog albuma “4 Prsta” nastupom 24. avgusta na Palanačkom Dunav Festu u Bačkoj Palanci. Poznat kao scenarista, reditelj i glumac, Kolja se na muzičkoj sceni predstavio albumima “Mama, nemoj plakati” (2001), “Kolja” (2009) i “Grobovlasnici” (2013), a kultni status je učvrstio kod publike i kritike odlično prihvaćenim albumom “4 Prsta” (2018). Na ovom albumu Kolja je komponovao muziku na nekoliko pesama velikog srpskog pesnika Jovana Jovanovića Zmaja. Album je producirao Voja Aralica, gitarista u Koljinom pratećem bendu.

Iste večeri, 24. avgusta, preporučenu letnju dozu panka isporučiće šumadijski Ramonsi-Čovek bez sluha koji je u punom zaletu i u jeku promocije svog poslednjeg albuma “Stanimo u gard” koji je pobrao odlične kritike, a što je još važnije, odobren je svim srcem od strane verne publike. Počeli su sa radom davne 1994. godine i iza sebe imaju pet albuma i brojne pesme koje su obeležile njihovu karijeru kao što su: “Superheroj”, “Daleko blizu daleko”, “Reci ne”, “Ništa mi staro ne nedostaje”, “Sanjam”…

Zajednično otvaranje oba festivala biće u četvrtak, 22. avgusta, a ulaz će biti besplatan za sve posetioce. Ulaznice za drugi i treći dan Palanačkog Dunav festa biće uskoro u prodaji.