-

Specijalni pozdrav Anneke van Giersbergen pred beogradsku premijeru

Anneke Van Giersbergen

Anneke Van Giersbergen, čuvena holandska pevačica i autorka, poslala je specijalni pozdrav fanovima pred svoj prvi nastup u Srbiji, zakazan za 9. novembar.

Koncert, na kome će predstaviti pesme iz svoje bogate diskografije u akustičnom maniru, uz pratnju celog benda, održava se u velikoj sali Doma Omladine Beograd, u organizaciji MM Concerts, Serbian Hellbangers i Kosmonaut Booking.

Anneke je muzičku karijeru započela 1994. godine kada se priključila legendarnom gothic doom metal bendu The Gathering. Godinu dana kasnije objavili su uticajni album „Mandylion“ koji je momentalno postao inspiracija mnogim drugim bendovima na sceni kao što su Therion, Nightwish, Lacuna Coil, Within Temptation. Međutim, Anneke i momci iz The Gathering želeli su dalje da eksperimentišu sa zvukom i do 2006. godine snimili niz sjajnih albuma, uspešno šetajući kroz žanrove čiji su put sami definisali kao „trip-rock“.

Nakon 13 godina sa The Gathering, Anneke je 2007. godine započela svoju solo karijeru. Već od prvog narednog projekta Agua De Annique pokazala je da njena kreativnost nema granica. Od tada je snimila šest solo studijskih albuma, predvodila bendove The Gentle Storm i Vuur, više puta snimala i nastupala sa kanadskim metal genijem Devin Townsendom i svojim spokojnim ali moćnim glasom obojila pesme bendova: Anathema, Ayreon, Amorphis, Moonspell, Within Temptation i drugih.

Aktuelni album „The Darkest Skies Are The Brightest” je postigao veliki uspeh među fanovima i kritičarima. Intiman zvuk ove ploče biće adekvatno predstavljen na predstojećoj turneji u akustičnoj postavi celog benda.

Najnovije vesti

Izdvajamo