-

Naslovna Vesti Najave koncerata SOOMA, Šajzerbiterlemon i Danga u Elektropioniru

SOOMA, Šajzerbiterlemon i Danga u Elektropioniru

Švajcarski stoner grandž bend SOOMA odlučio je da još jednom poseti Srbiju i održi svirku u beogradskom klubu Elektropionir u subotu, 8. jula. Ovaj put za goste su odabrani garažni pank bend Šajzerbiterlemon i post grandž bend Danga.

U januaru 2017. Sooma se prvi put predstavila beogradskoj publici sa čak četiri koncerta na kojima su im pružili podršku brojni domaći bendovi kao što su Regulator, Irvas i Klotljudi. Za svoju drugu beogradsku mini turneju spremili su noviji repertoar, koji će se velikim delom naći na njihovom debi albumu koji izlazi za nekoliko meseci. Nakon ovog koncerta švajcarce očekuje i nastup na zlatiborskom festivalu Hillsup.

Šajzerbiterlemon je posle 3 godine postojanja i više desetina svirki po beogradskim rokenrol budžacima, od Kuglaša preko Sijuksa do Kvake 22, objavio dva zvanična singla sa spotovima (“Čudni ljudi” i “Na dno“). Singlovi najavljuju debitantski EP benda koji će biti kompletiran krajem leta, a ovo će verovatno biti poslednja prilika da ih čujete u Beogradu pre septembra.

Danga je novi bend na sceni kome će ovo biti debi nastup. Stvaraju muziku pod jakim uticajem Sjetl scene 90-ih i bendova iz Srbije koji su uspeli da se približe takvom zvuku (Block Out, Bjesovi…). Nakon ovog nastupa i njih takođe očekuje svirka na Hillsup festivalu na Zlatiboru.

Ulaz na svirku koštaće 250 dinara.